Kadınlarımız cesareti, azmi,  fedakârlığı ile var olmuştur

Kadınlarımız cesareti, azmi, fedakârlığı ile var olmuştur

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz 5 Aralık Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı, ‘’ Aziz Türk Milletinin tarihinde kadınlarımız her zaman cesareti, azmi, fedakârlığı ve çalışkanlığı ile var olmuştur.’ ’dedi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz 5 Aralık Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Yavuz’un açıklaması şöyle:

‘’5 Aralık günü “Dünya Kadın Hakları Günü” olarak kabul edilmesinin yanı sıra Türk kadınlarına siyasi haklar tanıyan anayasa ve kanun değişikliğinin TBMM'de kabul edilişinin de yıl dönümü olarak kutlanmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 1934 yılında Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını vererek dünyada kadına bu hakkı veren devletlerin başında yerini almıştır. Dünyanın pek çok ülkesinden önce, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmiş olması Türk Milleti için ayrı bir öneme sahip olmakla birlikte; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kadınlara verdiği değerin çok önemli bir göstergesidir.

EŞİT HAKLAR

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk "Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkân, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur." diyerek Türk kadınının sosyal ve kültürel alanda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasının önünü açmıştır.

Aziz Türk Milletinin tarihinde kadınlarımız her zaman cesareti, azmi, fedakârlığı ve çalışkanlığı ile var olmuştur. Türk kadını, toplumun inşasında en temelde yerini almıştır. Kadınlarımızın anayasa ile haklarının güvence altına alınması ve siyasal alanda söz sahibi olması, ülkemizin ekonomik ve sosyal alanlarda kalkınmasına da çok önemli katkılar sağlamıştır. Kadınlarımız da eğitimden spora, sanattan bilime, ekonomiden siyasete kadar pek çok alanda başarılarını kanıtlamış, ülkemizi gururla temsil etmiş ve etmektedirler.

VARLIKLARIYLA ONURLANDIĞIMIZ

Bu duygu ve düşüncelerle; yaşantımız boyunca doğumdan, ölüme her anımızda varlıklarıyla onurlandığımız, desteklerini bizlerden hiçbir zaman esirgemeyen kadınlarımızın, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü en içten dileklerimle tebrik ediyor; tüm kadınlarımıza başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyor, saygılar sunuyorum.’’ Ahmet Zeki Ayar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.