İzocam Dilovası’nda 3 milyon Euro’luk yatırım

İzocam Dilovası’nda 3 milyon Euro’luk yatırım

İzocam, Dilovası’nda bulunan ve en son 6,5 yıl önce yenilenen Taşyünü Tesisindeki fırın yenileme çalışması için 3 milyon Euro’luk bir yatırım gerçekleştirdi.

İzocam, Dilovası’nda bulunan ve en son 6,5 yıl önce yenilenen Taşyünü Tesisindeki fırın yenileme çalışması için 3 milyon Euro’luk bir yatırım gerçekleştirdi. 25 Şubat 2019 tarihinde başlayan fırın yenileme süreci tamamlandı ve 8 Nisan 2019 tarihinde ilk ateşleme gerçekleştirildi. “Doğa III” adı verilen yeni fırında üretim 19 Nisan 2019’da başladı. Bugüne kadar 393 bin ton üretim yapan Doğa II fırını gibi, Doğa III fırını da üretkenliği ile Türkiye’nin düşük karbonlu kalkınmasına katkı sağlayacak. 
DAHA GÜVENLİ
Yeni fırının üretime geçmesini değerlendiren İzocam Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Doruk Özcan şunları söyledi; “Yapılan yeni fırın yatırımı ile daha iyi kalitede ürünleri daha güvenli şekilde üreteceğiz. Uzmanların danışmanlığında, modern şartlarla yapılan fırın yenileme süreci bize farklı üretim hatlarına geçişte kolaylık sağlayarak ‘çevik’ bir üretim süreci sağlayacak. Böylece ‘müşterilerimize daha yakın hareket ederek’ onların beklentilerine daha iyi cevap verme imkânı bulacağız.”
61 bin 291 metrekarelik alana sahip olan İzocam Dilovası tesisinde TSE standartlarına uygun olarak yıllık 75 bin ton kapasiteli ısı ve ses yalıtımı, yangın güvenliği sağlayan Taşyünü üretimi gerçekleşmekte. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.