İzmit Belediyesinden Otizm Spor ve Yaşam Evi

İzmit Belediyesinden Otizm Spor ve Yaşam Evi

İzmit Belediyesi tarafından otizmli bireylerin ihtiyaçlarına yönelik bireysel becerileri geliştirmek ve etkileşim temelli spor aktiviteleri hedefiyle geliştirilen Otizm Spor ve Yaşam Evi açıldı.

Alanında uzman eğitmenler eşliğinde 3-25 yaş aralığındaki otizmli bireylere haftada iki gün olmak üzere 3-4 saatlik periyotlarla hizmet verilecek.

“ÇOCUKLARIN FİZİKSEL BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR”

Yaklaşık 4,5 dönüm alan üzerine kurulan merkezde, bin 160 metrekare kapalı alanda yapılan bilişsel ve duyusal aktivitelerle otizmli çocuklar akademik eğitim seviyesine hazırlanacak. 4 bin 120 metrekare açık alanda inşa edilen farklı modüler hizmet alanlarıyla ise çocukların fiziksel becerilerini geliştirmesi hedefleniyor. Öte yandan, otizmli bireylerin yakınlarını bilinçlendirmek ve ailelere destek olmak maksadıyla da çalışmalarda bulunulacak.

“YAKLAŞIK 4,5 DÖNÜM ÜZERİNE KURDUK”

Otizm Spor ve Yaşam Evi’ni tanıtan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet yaptığı açıklamada, “Kocaeli’de ilk ve tek bu merkez. Çok yönlü bir merkez. Yaklaşık 4,5 dönüm üzerine kurduğumuz bir alan. Bir kısmı kapalı bir kısmı da açık alandan oluşuyor. Otizmli bireyleri özellikle iç mekanda bulunan spor ve duyu bütünleme eğitimlerinden faydalandırırken, aynı zamanda bahçede kurduğumuz değişik modüler hizmet alanlarıyla birlikte fiziksel gelişimlerini desteklemek istiyoruz. Engelli oyun bahçeleri yaptık. Basketbol sahası, bisiklet yolu ve tırmanma tepelerinde oluşan çok yönlü bir merkez olarak bahçe kısmında da bu hizmet ve faaliyetlerden yararlanacaklar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.