İYİ Parti’den niyet  ittifaktan kısmet

İYİ Parti’den niyet ittifaktan kısmet

​​​​​​​Darıca Belediyesi Meclis üyeliği için İYİ Parti Darıca yönetimindeki görevinden istifa eden Göknur Bektaş resmi başvuru dosyasını verdi. Bektaş aday gösterilirse yüksek ihtimalle Millet İttifakı’nın belediye başkan adayı CHP’li Yakup Törk’ün listes

İYİ Parti Darıca İlçe Teşkilatı’nda teşkilatlardan sorumlu ilçe başkan yardımcılığı görevinden aralık ayında istifa eden Göknur Bektaş, Darıca Belediye Meclisi’ne aday olmak için başvurusunu resmiyete döktü. Belediye meclisi için görevinden istifa eden Bektaş, aday adaylığı dosyasını İYİ Parti Darıca İlçe Başkanı Özer Yıldız’a sundu.

 

DARICA’DA ÇATI CHP

 

Bilindiği üzere Darıca’da Millet İttifakı, CHP çatısında kuruldu. İYİ Parti’nin Darıca Belediye Başkan aday adayı Mehmet Recep Pekmezoğlu ittifak açıklamasından bir hafta kadar önce aday adaylığından çekilmişti. İYİ Parti Darıca İlçe Teşkilatı seçimin Darıca Belediye Başkanlığı ayağında CHP’li Yakup Törk’e oy verecek. Seçimin Büyükşehir ayağında ise ittifakın İYİ Partili adayı Doktor Serdar Kaman, CHP tarafından desteklenecek.

 

RESMİ AÇIKLAMA HENÜZ YAPILMADI

 

Öte yandan Millet İttifakı’nın belediye meclis üyeliklerinde ne tür bir uygulamaya gidileceği henüz resmen açıklanmadı. Millet İttifakı’nda CHP’nin ve İYİ Parti’nin çatı olduğu şehirlerde çatı olmayan partinin belediye meclis üyeliği için ayrı liste çıkartması çok zayıf ihtimal. Darıca’da da kuvvetle muhtemel İYİ Partili belediye meclis üyesi adayları, CHP listelerinden meclisi zorlayacak.

 

Göknur Bektaş da meclise aday gösterilmesi durumunda Millet İttifakı/ CHP adayı olarak yarışacak. Seçilmesi durumunda Darıca BM’ye CHP’li meclis üyesi olarak girecek. Bu durumda ise yüksek ihtimalle bir süre sonra CHP’den istifasını verip İYİ Partili Belediye Meclis üyesi olarak dönemi tamamlayacak.

 

Öte yandan Göknur Bektaş’ın belediye meclis üyesi aday adaylığı başvuru dosyasını, “Hayırlı olsun” dilekleriyle alan İYİ Parti Darıca İlçe Başkanı Özer Yıldız, adayların başvuru dosyalarını almaya başladıklarını hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.