İSU’dan mazgal temizlikleri

İSU’dan mazgal temizlikleri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü,  Şehre sağlıklı ve kaliteli içme suyu temin ederken çevreye ve çevrenin korunmasına da son derece önem vermektedir.

Küresel ısınma ile birlikte son günlerde meydana gelen ani yağışlara karşı dere, menfez ve yağmur suyu hatlarının temizlikleri periyodik olarak yapılmaya devam etmektedir.

ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

İSU İçme Suyu ve Kanalizasyon Daire Başkanlığının yürüttüğü menfez temizliği çalışmaları kapsamında, Bobcat adı verilen küçük iş makinesiyle sürdürülen çalışmada menfezin 350 metrelik kapalı kısmında temizlik yapılıyor.  Dereden çıkartılan yaklaşık 1000 m3 malzeme, atıkların toplandığı deponi alanlarında depolanıyor. Yağmur sularının getirdiği teressubat temizliği çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Son zamanlarda yaşanan ani ve aşırı yağışlar nedeniyle; dere, menfez, mazgal ve  yağmur suyu hatlarında biriken  malzemelerin temizliği ile ilgili 12 ilçede yoğun bir çalışma başlatan Kurum, değişen iklim koşulları nedeniyle bundan sonra yaşanması muhtemel olumsuzlukların önüne geçmeyi hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.