İSU yatırımlarını yerinde tanıtıyor

İSU yatırımlarını yerinde tanıtıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, vatandaşların yatırımları yerinde görmelerini sağlamak amacıyla sivil toplum örgütlerine yönelik tanıtım programları düzenliyor.

Suyun korunması ve yapılan yatırımların önemini anlatmak için sivil toplum örgütlerine tanıtım ve inceleme gezileri düzenleyen İSU Genel Müdürlüğü, programlarını sürdürüyor. Daha önce birçok sivil toplum örgütlerinin yönetici ve üyelerini gezdiren İSU, son olarak Gölcük ilçesinde faaliyet gösteren iki dernek yönetici ve üyelerine program düzenledi. Geziye katılanlara ilk olarak Kurumun önemli yatırımlarından olan ve bölgenin içme suyu ihtiyacının onlarca yıl karşılayacak kapasiteye sahip, Kandıra Namazgah Barajı gezdirildi. Baraj, ihtişamı ve içme suyu ihtiyacı, taşkın koruma, enerji üretimi  gibi işlevleri nedeniyle Teknik Gezi’ye katılanları kendisine hayran bıraktı.  

SUYUMUZU  MUSLUKTAN İÇECEĞİZ

Tanıtım programına katılan Gölcük Karaman ve Konyalılar Derneği Başkanı Nuri Akkol,  ‘’Yatırımları gördükten sonra evlerimize gelen suyun kıymetini bilmemiz gerektiğine karar verdim. Hatta faturalara yansıyan atık su artıma bedelinin neden alındığını öğrendik. Meğer suyu arıtma oldukça meşakkatli ve pahalı bir işmiş. Bizler evlerimizde otururken musluklarımıza kadar gelen suyun bunca zor ve uzun yollardan geçtiğini bilmiyorduk. Bundan sonra suya bakışım daha farklı olacak. Suyun zerresini bile ziyan etmenin bunca emeğe haksızlık olacağını düşünüyorum’’ dedi. Oldukça verimli geçen gezi için İSU yetkililerine teşekkür eden Başkan Akkol,  bu tür etkinliklerin daha sık yapılmasının, vatandaşlara yapılan hizmetin ne kadar büyük ve değerli olduğunu anlatmak adına gerekli olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.