İşte yeni esaslar

İşte yeni esaslar

TFF yeni sezonda ilan edilecek, uygulanacak esaslarla ilgili resmi siteden bilgilendirme yaptı.

Buna göre 4 takımla temsil edileceğimiz 3.Lig’de uygulanan yaş kontenjanında herhangi bir değişiklik yapılmadı.

TFF BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

TFF yeni sezonda ilan edilecek, uygulanacak esaslarla ilgili resmi siteden bilgilendirme yaptı. Buna göre 4 takımla temsil edileceğimiz 3.Lig’de uygulanan yaş kontenjanında her hangi bir değişiklik yapılmadı. Takımlar 18 kişilik esame listesine büyük yaş kontenjanına bağlı olarak 1993 ve daha önceki yıllarda doğan en fazla 10, küçük yaş kontenjanına bağlı olarak ise 1994 ve daha sonra doğan en az 8 futbolcunun ismini yazabilecek. İsim listesine 1994 ve daha sonra doğan en az 8 futbolcunun yazılması zorunlu olmasına rağmen kritere uygun sayıda futbolcu yoksa liste eksik verilecek. Kulüpler yaşla ilgili talimatlara uymazsa hükmen yenilgiyle birlikte para cezasını çarptırılacak.

 

YENİ SEZONDA 3 MİLYON TL

3.Lig genç futbolcu teşvik fonundan yeni sezon kulüplere toplam 3 milyon TL dağıtılacak. Kulüpler 1995-98 doğumlulardan ilk 11’de oynayanlar için 4, sonradan oyuna girenler için 2, esameye yazılıp oynamayanlar için 1, 1999-2001 doğumlulardan ilk 11’de oynayanlar için 8, sonradan girenler için 4, esamaye yazılıp oynamayanlar için 2 puan kazanacak. 2002 ve daha sonraki yıllarda doğanlardan ise ilk 11’de oynayanlar için 16, sonradan girenler için 8, esameye yazılıp oynamayanlar için 4 puan alınacak. İlgili futbolcuların kulüpte 24 aylık tescili olursa, puanlar ikiye katlanacak. 2.Lig’de genç futbolcu fonundan dağıtılacak toplam rakam 2 milyon olarak açıklandı.

KOCAELİSPOR EN ÇOK KAZANANLARDAN

TFF, son iki sezondur genç futbolcu teşvik fonundan kulüplere destek sağlıyor. Kulüp Müdürü İlker Uzel’in verdiği bilgiye göre, Kocaelispor bu fondan ilk sezon 73 bin 613, ikinci sezon ise 121 bin 613 TL kazandı. Her iki gelir de ilgili icra dosyalarına kesildi. İlimizin diğer 3.Lig temsilcisi Gölcükspor ilk sezon 37, ikinci sezon ise 56 bin TL kazanmıştı. Yeşil-Siyahlı kulüp ligde ilgili fondan en çok kazanç sağlayan kulüpler arasında yer aldı. Kocaelispor’da geçen sezon fondan kulübe en çok puan kazandıran isim 19 maçta forma şansı bulan 2001 doğumlu Gökdeniz Bayrakdar oldu.  Yeni sezonda dağıtılacak 3 milyondan 54 kulübün payına ortalama 55 bin TL düşüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.