İşçiyken sokaktan haykırdı  Muhtarlığı da sokakta yapacak

İşçiyken sokaktan haykırdı Muhtarlığı da sokakta yapacak

Çayırova Atatürk Mahallesi’nde muhtarlık için ilk aday DİSK BMİS’in örgütlü olduğu Kroman Çelik’te çalışırken sokakta da talep arayan işçi emeklisi Hakan Tunçel oldu: “Muhtar sadece protokole gitmeyecek. Muhtarı önce halk tetikleyecek, muhtar sokakta gezecek.”

TÜİK’in 2021 yılı şubat ayı verilerine göre 18 bin 181 kişilik nüfusuyla dokuz mahalleli Çayırova’da en kalabalık dördüncü mahalle konumundaki Atatürk’te 2024 yerel seçimleri öncesi, muhtarlık yarışında henüz fazla ses seda yok. Mahallede halen muhtarlık görevini sürdüren ve yeniden aday olacağına yüksek olasılık verilen Hasan Özkoca da, şahsına ait sosyal medya sayfası izlenimlerine göre de henüz, yeniden adaylığını açıklamadı.

BİR MECLİS İKİ DERNEKTE

YÖNETİCİ. SIKI TARAFTAR

muhtar-adayi-tuncel-8-kopya.jpg

İyi bir sporsever ve sıkı taraftar olan Hakan Tunçel; BAL’da mücadele eden Gebzespor ve SAL’da mücadele eden Çayırovaspor maçlarını yakından, yerinden takip ediyor.

Muhtarlık seçimine beş adayla gidileceği öngörülen mahallede o makam için adaylığını ilk açıklayan isim ise Fikret Torun başkanlığındaki Çayırova Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkan yardımcısı,

Muammer Aydın başkanlığındaki Çayırova Sinoplular Derneği ile Çayırova’da Kur’an Kursu ve yatılı eğitim de veren Darüsselam Derneği’nin yönetim kurulu üyesi İbrahim Tunçel oldu.

İLK BEN AÇIKLADIM

Aslen Sinop eşrafından olan 46 yaşındaki Hakan Tunçel, doğma büyüme Çayırovalı. Atatürk Mahallesi’nde adaylığını ilk açıklayan muhtar adayı olduğunu belirten Tunçel muhtarlığa seçilmesi halinde ne tür bir muhtarlık yapacağını izah etti.

TAMER KAYA’YI ÖRNEK GÖSTERDİ

muhtar-adayi-tuncel-5.jpg

Hakan Tunçel, bir süre önce kimliği belirsiz bir şahsın silahlı saldırısına uğrayan Tamer Kaya’ya bir grup arkadaşı ile geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Aynı zamanda hemşerisi olan, Özgürlük Mahallesi muhtarı ve muhtar adayı Tamer Kaya’yı örnek gösterip, “Muhtar dediğin Özgürlük’teki gibi sokakta gezecek. Gece yarısı çıkıp sokak ışıklarını denetleyecek” dedi. Tunçel sorularımız üzerine ayrıca şunları kaydetti:

MUHTARI HALK ÇALIŞTIRACAK

muhtar-adayi-tuncel-6.jpg

“Bir muhtar öncelikle muhtarlığı halka açmalı. Belediye ile ortak çalışmalı. Halk, çözemediği olayı muhtarla çözmeli.

Genel anlamda, tüm ülkemiz muhtarlarını kast ederek söylüyorum: Halk çalıştırmadığı sürece muhtar hiçbir şey yapmaz, muhtarı halk çalıştıracak. Belediye dahil kamu kurum ve kuruluşları ile çözemediği sorunu varsa, muhtarı beraberinde götürüp çözüm arayacak. Muhtar sadece protokole gitmeyecek. En büyük örneği, Özgürlük Mahallesi Muhtarı bunu yapıyor.

İNTERNET PROBLEMİ SÜRÜYOR

ZERAY BİTİNCE TRAFİK KİTLENİR

Atatürk, Çayırova’da ortada kalmış bir mahalle. Hiçbir yerden doğru dürüst hizmet alamıyor. İnternet problemi sürüyor. Otoban bağlantı yolunun girişi de çıkışı da Şekerpınar’a açılıyor. Zeray İnşaat, 2 bin 500 kişilik konut inşaatında. O konutlara halk geldiğinde trafik otomatikman kitlenecek.

TOPLU TAŞIMA SORUNSUZ

Toplu taşımada çok sıkıntı yok. Sabahları yoğunluk olabiliyor ama baktığında, dört araba kaldırabiliyor. Otogar, Gebze çarşı, Gebze Center, Marmaray’a ulaşıma çok sıkıntı yok.”

muhtar-adayi-tuncel-2.jpg

DİSK BMİS ÜYESİ İŞÇİ EMEKLİSİ: Bir dönem aktif siyaset içinde de yer alan İbrahim Tunçel, zaman içinde aktif siyasetten çekildi. İlkokulu bitirdikten sonra ortaokula başladı, yarıda bıraktı. DİSK Birleşik Metal – İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Kroman Çelik’ten emekli oldu. Evli ve üç çocuk babası olan Tunçel, yönetiminde yer aldığı Çayırova Sinoplular Derneği’nin lokalini işletiyor.

**

Beş aday çıkar. İki aday

yarışır. 3 bini geçen kazanır

Atatürk Mahallesi’nde geçen dönem 14 bin seçmenin oy kullandığını, bu dönem seçmen sayısını 16 bin olarak öngördüğünü belirten Hakan Tunçel, “Geçen dönem yanılmıyorsam dört muhtar adayı yarıştı. Hasan Özkoca, beş dönem muhtarlık yapmış olmanın avantajıyla girdiği seçimi yüzde 50’nin üzerinde oy oranı ile kazandı. Bence bu dönem Muhtar Özkoca ve ben dahil, dört beş muhtar adayı mücadele eder. Yarış benimle Muhtar Özkoca arasında geçer. 3 bin oy bandını geçen aday, muhtar seçilir” dedi.

İKNA ETMEK BİZE DÜŞER

muhtar-adayi-tuncel-10.jpg

Seçmenin çok büyük kısmının siyaseten kırgın olmaktan sebep sandığa gitmeyeceğini öngören Tunçel, “Sadece muhtarlık için sandığa giden insan çok nadir olur. Kızgın ve kırgın seçmeni hem sandığa gitmek, hem muhtarlıkta tercih ettiği aday olmak için İkna etmek bize düşüyor” diye konuştu.

YOLA SİNOPLUYUZ DİYE ÇIKMADIK

muhtar-adayi-tuncel-4.jpg

Hakan Tunçel, Çayırova Sinoplular Derneği’nde bir toplantı esnasında.

Listesinden aza adaylarının da belli olduğunu, listede bir kadının da yer aldığını kaydeden Tunçel, hemşericilik üzerinden propagandaya ise sıcak bakmıyor, yanlış buluyor: “Atatürk Mahallesi’nde Sinoplular daha yoğun ama hemşericilik üzerinden gidersek yanlış olur. Yola Sinopluyuz diye değil halkın beklenti ve talepleri doğrultusunda muhtarlık yapmak için çıktık. Aza adaylarım arasında Karslısı, Ordulusu var. Diğer memleketlerden insanlar var.”

hshdhshs.jpg

PARTİLERE BEL BAĞLANMAMALI: Muhtarlık seçiminin siyasetten ve siyasi partilerden bağımsız olmakla birlikte siyasetin müdahalesine maruz kaldığının bir gerçek olduğunu kaydeden Tunçel, “Partiler müdahale ediyor ama muhtar adayları ve muhtarlar fazla bel bağlamayacak” dedi. Tunçel, Kırmızı Camii olarak bilinen Osman Nuri Aksoy Camii önünde.

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.