İMO Gebze yerinde gördü: Sultan Orhan boşaltılıyor

İMO Gebze yerinde gördü: Sultan Orhan boşaltılıyor

Sultan Orhan Ortaokulu’nda çatlakların sıvayla kapatıldığına dair haberimiz ses getirdi. İMO Gebze Temsilciliği Başkanı Ahmet Kadı yerinde inceledi. Okul müdürü Recep Tüğmen’in, “Bina bugün boşaltılıyor” dediğini söyledi

Gebze’nin Sultan Orhan Mahallesi’ndeki Sultan Orhan Ortaokulu binasında çatlakların sıvayla onarıldığına dair haberimiz ses getirdi. İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği Başkanı Ahmet Kadı, temsilcilik yönetiminden Çağdaş Kara ile birlikte okul binasına giderek gördü. Okul Müdürü Recep Tüğmen ile de görüştüklerini belirten Kadı, Tüğmen’in kendisine, “Bina bugün boşaltılıyor” dediğini söyledi.

GÖRÜNTÜLER SABİT, GERÇEK
Sultan Orhan Ortaokulu’na dair daha önce de çeşitli duyumlar aldıklarını, yetkililere ulaşmaya çalıştıklarını ancak “Kapı duvar” tutumuyla karşılaştıklarını belirten Kadı, “Bu gibi durumlarda kapıdan olmazsa camdan girmeyi biliriz. Bu gibi konular bize ulaştırıldığında seyirci kalmamız beklenemez” diye konuştu. Sultan Orhan Ortaokulu’nda çatlakların sıva ile kapatıldığını yerinde gördüklerini belirten Ahmet Kadı, “Görüntüler sabit, gerçek. Bu çatlaklar üzerinden binanın yıkılıp yıkılmayacağına dair tespitte bulunmak doğru, yeterli değil. Önce gerekli teknik inceleme yapılmalı sonra karar verilmeli. Ancak o süreç boyunca binanın kullanılması sakıncalı. Okulun müdürü bize, ‘Okul an itibariyle boşaltılıyor. Başka bir okula taşınacak’ dedi. Doğru olan budur ancak zamanlaması yanlış, geç olmuştur” dedi.

NEDEN BİZDEN DESTEK ALINMIYOR?
Geçtiğimiz süreçte Gebze Kaymakamlığı’na İMO Gebze olarak binaları gönüllülük temelinde incelemek için teklifte bulunduklarını kaydeden Başkan Kadı, “İMO’nun ve meslek odalarının bu tür oluşumlar içinde olması istenmiyor. Biz siyasetin üzerinde, topluma hizmet için odaklanmış bir kurumuz. İnceler ve gerçekleri ortaya dökeriz. Bu gibi durumlarda neden bizden destek alınmıyor?” diye konuştu.

TAŞIYICI SİSTEMDE SORUNLU BİR OKULDA NEDEN EĞİTİM İÇİN KAYIT ALINDI?
Sultan Orhan Ortaokulu binasında taşıyıcıda ciddi çatlaklar gözlemlediklerini kaydeden Kadı, “Bu şekilde taşıyıcı sistemde sorunlu bir okulda neden eğitim için kayıt alındı? Kışın ortasında niye öğrencileri, velileri sokaklara döktük. Gebze’de benzer şekilde okullar varsa Bakanlığın, müdürlüğün Sultan Orhan’da almış olduğu kararı almış olduğunu diliyor, aksini düşünemiyorum bile” dedi.

Haber Merkezicatlak-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.