İMES OSB’ye görkemli açılış

İMES OSB’ye görkemli açılış

 Dilovası’nda 1,5 milyar dolarlık yatırımla faaliyete geçen İMES Organize Sanayi Bölgesi’nde 33 fabrikanın açılış ve 48 fabrikanın da temel...

 

Dilovası’nda 1,5 milyar dolarlık yatırımla faaliyete geçen İMES Organize Sanayi Bölgesi’nde 33 fabrikanın açılış ve 48 fabrikanın da temel atma töreni önceki gün gerçekleştirildi. Sanayi Bakanının da katıldığı törende, 33 sanayiciye çalışma ruhsatı verildi. Yapılan konuşmalarda, İMES OSB’nin Türkiye’de örnek olduğu vurgulandı.

 

 

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün açılışta yaptığı konuşmada, İMES OSB’nin Türkiye’deki hızlı değişimi yansıttığını belirterek, “Burası örnek bir organize sanayi bölgesi. Emeği geçenleri kutluyorum. Sanayicimiz daha fazla çalışmalı daha fazla yatırım yapmalı. Çünkü kalıcı zenginliğin olması için üretmek, yenilik yaratmak, üniversite ile işbirliği yapmak gerekiyor” diye konuştu. Kocaeli Valisi Ercan Topaca da, Türkiye’nin daha fazla üretmeye ve çalışmaya ihtiyacı olduğunu ifade ederek, İMES OSB’nin Türkiye’nin gelişimine örnek olduğunu söyledi. İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz ise, İMES Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde şu anda 3 bin 500 kişiye istihdam sağlandığını, diğer fabrikaların da faaliyete geçmesiyle bu sayının 20 bin kişiye ulaşacağını söyledi. Erboz, 272 orta ve büyük ölçekli sanayi kuruluşunun, çok yakın bir gelecekte üretimde olacağını belirterek, oluşturulacak ticaret hacminin 5 milyar dolar olacağının öngörüldüğünü dile getirdi.

TÜRKİYE’DE ÖRNEK OSB

 

Erboz, daha önce zemin yapısı nedeniyle bitki örtüsü olmayan tarıma elverişsiz taş ve kayalık olan bu arazide, çevreye dost bir sanayi bölgesi oluşturduklarını anlattı. Erboz,  “Dilovası gibi OSB ve sanayi kuruluşlarının yoğun olduğu hassas bir bölgede, tüm çevre kriterlerini en üst düzeyde uygulayarak çalışıyoruz. Havayı suyu kirletmiyoruz. Hava kirliliğini, gürültü kirliliğini, atık suları ve hatta yağmur sularını dahi anlık olarak takip ve kontrol ediyoruz. 10 bin ağaç diktik; toplamda 50 bin ağaç dikeceğiz. 770 dönüm baltalık orman alanını özel orman olarak tahsis aldık, ağaçlandırıp ıslah ediyoruz. Elektrik enerjimizi işletmeye çok yakında geçecek olan, 900 mva kapasiteli Türkiye toplam enerji tüketiminin % 3’ünü üretecek olan doğalgaz çevrim santralinden daha uygun fiyata sanayicilerimize sağlayacağız. İMES OSB, her türlü hava koşulunda çalışacak şekilde altyapıya sahip.  Kar, sanayi sitelerinin en büyük sorunudur.  Çünkü üretim, kar yolları kapadığında sekteye uğrar. Burada yollarda kar ve buzlanmayı önlemek için toplam 3600 metre gidiş geliş yolu, Türkiye'de bir ilk olduğuna inandığımız uygulama ile yerden ısıtma sistemiyle donattık. Alt yapıdaki hassasiyetimiz üst yapılarda da korunmakta olup, OSB’mizde iskân ve çalışma ruhsatı olmayan tesislere altyapı bağlantısı yapılmamakta, üretim izni verilmemektedir” diye konuştu.

 

SANAYİCİLERE ÇALIŞMA RUHSATI VERİLDİ

 

Konuşmaların ardından İMES OSB’de çalışma ruhsatı alan 33 sanayiciye belgelerini Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanı Nihat Ergün verdi. Aralarında Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in de bulunduğu 33 sanayici belgelerini Bakan Ergün’den aldılar. Daha sonra ise hep birlikte açılış kurdelesi kesildi ve yakın dönemde faaliyete geçecek 48 fabrikanın toplu temeli atıldı.

 

TÖRENE ÇOK YOĞUN İLGİ

 

 

Açılış törenine iş, siyaset ve medya dünyası çok büyük bir ilgi gösterdi. Kocaeli milletvekilleri, belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, belediye başkan aday adayları, bürokratlar, sivil toplum kuruluşu ve medya mensupları töreni yakından takip ettiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.