İMES OSB'DE DEV TÖREN VAR

İMES OSB'DE DEV TÖREN VAR

     İlk Fabrika iskân belgesi, 2011 yılında yine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından verilmiş olan Dilovası’ndaki...

 

    

İlk Fabrika iskân belgesi, 2011 yılında yine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından verilmiş olan Dilovası’ndaki İMES Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde, bugün kuruluşlarını tamamlayan 33 sanayi tesisinin toplu açılışı ile yakın bir zaman içinde faaliyete geçecek 48 fabrikanın temeli törenle atılıyor. Bilim, Sanayi ve teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün katılımıyla gerçekleşen tören saat 13.30’da başlayacak.

3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANAN

 

Müteşebbis heyet başkanlığını Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın üstlendiği,  Yönetim kurulu başkanlığını ise Süheyl Erboz’un yaptığı İMES OSB’de bugün toplu açılışı yapılacak olan fabrikalar, gerek yatırım gerek çeşitlilik açısından birçok küçük ülkeyi kıskandıracak kadar çok önemli tesisler. Tamamına yakını, üretim sektöründe faaliyet gösteren fabrikaların makinalarını imal ettiği için "Fabrika yapan fabrikalar" olarak da adlandırılan İMES Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, daha önce zemin yapısı nedeniyle bitki örtüsü olmayan tarıma elverişsiz taş ve kayalık arazide kuruldu. Tüm altyapısı yeraltındaki tünel sisteminde bulunan, ayrıca bazı yolları da buzlanmaya karşı yerden ısıtma sistemi ile donatılan İMES OSB bu özelliği ile de Türkiye’de bir ilk. Şu anda yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlanan, faaliyetteki 33 fabrikanın dışında temeli atılacak olan 48 fabrikanın da üretime geçmesiyle toplam istihdam sayısı 10 bini aşacak olan İMES OSB’de, enerji intiyacı da, yine OSB içinde yakında üretime geçecek olan Doğalgaz çevrim Santrali’nden sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.