İlk sırada Erzurum var

İlk sırada Erzurum var

Kocaeli’nin bölgesel nüfus analizi açıklandı. TÜİK verilerine göre Kocaeli’de en çok Erzurumlu var.

81 ilden vatandaşların yaşadığı ilimizde TÜİK verilerine göre bölgesel nüfus analizi açıklandı.  İlimiz nüfusunun yüzde 4.62’si yani 88 bin 95 kişi, ilimizde yaşadığı halde nüfus kaydı Erzurum’da. Erzurum’u 69 bin 692 kişi ve yüzde 3.66 oranla Sakarya takip ediyor. Sakarya’dan sonra ise 63 bin 942 kişilik nüfusu ile Kars geliyor.

TRABZON DÖRT, GİRESUN BEŞ…
Trabzonlular’ın dört, daha çok Gebze bölgesinde yoğunlaşan Giresunlular’ın beş, daha çok Körfez ve Dilovası’nda toplanan Ağrılılar’ın altıncı sırada yer aldığı listede, Ardahan, Ordu, Samsun ve Tokat ilk 10 arasında yer alan diğer kentler.  Bu liste nüfus kaydı farklı illerde olanları kapsıyor. Örneğin Karadenizli olmasına rağmen Kocaeli nüfusuna kayıtlı olanlar burada herhangi bir şekilde yer almıyor.

GİZLİ BİRİNCİ

Listenin ilk sırasında Erzurum yer almasına rağmen, Ardahan ve Iğdır’ı daha önce bağlı bulundukları Kars ile birlikte ele aldığınızda (KAI illeri), 120 bin ile Kocaeli’de en fazla nüfusa sahip olan bölge halini alıyor. İlk 10’un ardından sıralama ise şöyle:

HAKKARİ SON SIRADA 

Tokat, Gümüşhane, İstanbul, Sivas, Kastamonu, Van, Artvin, Muş, Sinop, Düzce, Bolu, Rize, Zonguldak, Bursa, Konya, Afyonkarahisar, Bayburt, Karabük, Amasya, Erzincan, Eskişehir, Ankara, Çorum, Diyarbakır, Çankırı, Yozgat, Elazığ, Bitlis, Malatya, Bilecik, Balıkesir, Mardin, Bingöl, Şanlıurfa, Niğde, Bartın, Adana, Kayseri, Kahramanmaraş, Nevşehir, Hatay, Kırşehir, Gaziantep, Kırıkkale, Tunceli, Iğdır, Siirt, Yalova, Mersin, İzmir, Edirne, Batman, Manisa, Aksaray, Kütahya, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Osmaniye, Adıyaman, Uşak, Isparta, Aydın, Denizli, Şırnak, Antalya, Karaman, Kilis, Muğla, Burdur, Hakkari.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.