İlaç ve Anatolian Organik Kimya Kongreleri Yapıldı

İlaç ve Anatolian Organik Kimya Kongreleri Yapıldı

4. Uluslarası Anatolian Organik Kimya Kongresi ve 12. Uluslararası İlaç Kimyası Kongresi, Gebze Teknik Üniversitesi’nin katkıları ile, Antalya’da gerçekleştirildi.

Kimyagerler Derneği tarafından 4.sü düzenlenen Uluslarası Anatolian Organik Kimya Kongresi, Atatürk Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ)’nin katkıları ile 4-7 Mart 2024 tarihinde Antalya’da gerçekleştirildi. Önceki başarılı kongrelerin izinde ilerleyen kongrede, herbiri alanında kabul görmüş davetli konuşmacıların katkıları ile organik kimya alanındaki son bilimsel çalışmaların tartışıldığı bir organizasyon gerçekleştirildi. Birçok uluslararası üniversiteden katılımcıların da yer aldığı kongerede, bilim insanlarının birbiriyle tanışmasına, fikir alışverişi yaparak yeni gelişmeleri tartışmasına imkan sağlandı. Kongrede; sözlü sunumlar, kısa sözlü sunumlar, poster sunumları gerçekleştirildi.

12. ULUSLARARASI İLAÇ KIMYASI KONGRESI

Kimyagerler Derneği, Atatürk Üniversitesi ve GTÜ’nün birlikte düzenlediği “12. Uluslararası İlaç Kimyası Kongresi”, 07-10 Mart 2024 tarihleri arasında, ülkemiz ve diğer ülkelerden gelen tüm paydaşlarımızın katılımıyla Antalya’da gerçekleştirildi. Kongrenin açılış konuşmalarını GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ve Kongre Başkanı GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altundaş yaptı. Bilimsel programda davetli konuşmalar, sözlü sunumlar, kısa sözlü sunumlar, poster sunumları ve workshop çalışmaları yer aldı. Özellikle kısa sözlü sunumların poster olarak da sergilenmesi, daha fazla katılımcı ile karşılıklı bilgi paylaşım ortamı oluşturulmasına olanak sağladı. Poster Değerlendirme Jürisi tarafından yapılan değerlendirme ile başarılı posterler ödüllendirildi.

Kimyagerler Derneği tarafından, 2013 yılından bu yana düzenlenen İlaç Kimyası Kongresi- pandemi dönemi de dahil- aralıksız, her yıl yüz yüze yapılan bir kongre olarak kurumsal bir yapı kazanmıştır. Kongre, uluslararası formatı ile ülkemizin çok iyi bilinen ve takip edilen kongrelerindendir ve uluslararası bir marka olma yolunda hızla ilerlemekte.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.