İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda farkındalıkların artırılması amacıyla yapılacak çalışmaların değerlendirildiği İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Kocaeli Valiliği Karamürsel Alp Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmekte olan öğrencilerin özellikle işyerlerinde yaptıkları staj çalışmalarında iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin tedbirlerin alınması, iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalıkların artırılması ve yapılacak örnek çalışmalarda gerekli hassasiyetin gösterilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantı Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy’un açılış konuşmasıyla başladı.

Açılış konuşmasının akabinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından “Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği” ile “İş Yerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu sunumlar yapıldı.

GÖRÜŞÜLÜP ONAYLANDI

Gündem maddelerine değinen Vali Yardımcısı Aksoy, yapılacak çalışmalara ve kurumlar ile işyerleri arasında koordinasyona ehemmiyet gösterilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, belirlenen gündem maddelerinin görüşülmesi, üyelerin kararlara ilişkin önerilerinin istişare edilmesi ve alınan kararların kurul üyeleri tarafından onaylanması ile sonlandırıldı.

Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy’un başkanlığında yapılan toplantıya, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İŞ-KUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, ilgili kurumların müdür ve yetkilileri ile kurul üyeleri katıldı.

Kaynak:AHMET ZEKİ AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.