İl İnsan Hakları Kurulu’ndan Ziyaretler

İl İnsan Hakları Kurulu’ndan Ziyaretler

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında Kocaeli İl İnsan Hakları Kurulu üyeleri tarafından bir dizi ziyaretler gerçekleştirildi. Görüşmeler sonucu tespit edilen eksiklikler rapor haline getirilerek İl İnsan Hakları Kurulu toplantısında görüşülmek üzere üyelerin bilgisine sunulacak.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında Kocaeli İl İnsan Hakları Kurulu üyeleri tarafından bir dizi ziyaretler gerçekleştirildi.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ana yerleşkesi içerisinde yer alan Nezarethaneler ile İzmit ilçesinde bulunan Çocuk Şube Müdürlüğü ve Körfez İlçesinde bulunan Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünün nezarethaneleri Kurul Üyeleri tarafından ziyaret edilerek kurum yetkililerinden bilgi alındı, nezarethane koşullarına ilişkin gözlem ve incelemelerde bulunuldu.

İSTİŞARELERDE BULUNDULAR

Kocaeli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı faaliyetlerini yürüten Gölcük Prof. Dr. İsmail Barış Huzurevi Müdürlüğü, Gölcük Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü, Gölcük Türk-Alman Vakfı Saraylı Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğüne de Kurul Üyeleri tarafından ziyaretler gerçekleştirilerek kurum yetkilileri, görevli personel ve kurumdan hizmet alanlar dinlenerek istişarelerde bulundular.

Ayrıca Gölcük Türk-Alman Vakfı Saraylı Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğüne yapılan ziyarete İl İnsan Hakları Kurulu Başkanı Vali Yardımcısı Sayın Salih BIÇAK da iştirak ederek kurum yetkilisinden bilgi aldı.

RAPOR HAZIRLANACAK

İnsan hakları uygulamalarını yerinde görmek amacıyla yapılan ziyaret ve görüşmeler neticesinde hazırlanan formların Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumuna gönderimi sağlanmış olup; tespit edilen eksiklikler rapor haline getirilerek İl İnsan Hakları Kurulu toplantısında görüşülmek üzere üyelerin bilgisine sunulacak. Ahmet Zeki Ayar

1.jpg

3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.