İKTAV Kütüphanesi Gebze'de açıldı

İKTAV Kütüphanesi Gebze'de açıldı

55. Kütüphane Haftası Kapsamında,  Kocaeli’nin İlk Özel Araştırma Merkezi Kütüphanesi olan İKTAV Kütüphanesi Gebze'de düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Devri Âlem Belgesel Programı yapımcısı ve Gazeteci İsmail Kahraman’ın öncülüğünde Gebze’de kurulan İlim, Kültür, Tarih, Teknoloji Araştırma Merkezi İKTAV Kütüphanesinde 44 Yıllık birikimle oluşturulan on binlerce kitap, dergi ve gazete ile Devri Alem Belgesel TV program Arşivleri, belgesel video görüntüler ve fotoğraflar yer alıyor. 
BİR ÇOK BELGE VE MATERYAL BULUNUYOR
Kütüphane Haftası dolayısı ile İKTAV Kütüphanesi’nin resmî açılışını Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Kocaeli Kültür ve Turizm Müdür V. Ercan Yamen, Gebze İlçe Kütüphane Müdürü Tevhide Buğan Çolakoğlu Kız Meslek Lisesi Müdürü Aycan Çamlıbel ile Kültür Müdürlüğü yetkilileri ve bazı okul müdürleri de katıldı.  Törende konuşan Gazeteci ve Belgeselci İsmail Kahraman, 44 yıllık gazetecilik ve belgeselcilik hayatında topladığı kitap, belgesel, dergi ve fotoğrafları kültürümüze kazandırmak için, Kocaeli Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Valilik olurları ile 240 metrekarelik kendine ait yerde oluşturmak için harekete geçtiklerini ifade etti. Kahraman, Kütüphane ve Araştırma Merkezinin akademisyenler, yüksek lisans, doktora tezi hazırlayanlara ve araştırmacılara açık olduğunu söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.