“İdareciler önder konumundadır”

“İdareciler önder konumundadır”

 Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 10 Ocak idareciler Günü dolayısı ile ilgili bir mesaj yayınladı. Vali Aksoy mesajında; “İdareciler vatandaşımızın...

 

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 10 Ocak idareciler Günü dolayısı ile ilgili bir mesaj yayınladı. Vali Aksoy mesajında; “İdareciler vatandaşımızın mutluluğu ve refahı için hizmet eden toplumsal önder konumundadır.” Dedi.

Vali Aksoy yayınladığı mesajda; “Mülki İdare Amirleri, devletimizin önemli bir yapıtaşıdır. İdareciler, bulundukları mevkide yasalar gereği devleti ve hükümeti temsil yetkisine sahip, vatandaşımızın mutluluğu ve refahı için hizmet eden toplumsal önder konumundadır. İdareciler günü, meslek camiasında bir nevi dayanışma, hatırlama varsa sorunların dile getirilmesi, meslek misyonunun diri tutulması açısından özel ve anlamlı bir gündür. Bu günün atfedildiği idareciler, hayatlarını işlerine adamışlardır ve memleketin her köşesinde kendilerine tevdi edilen görevleri en iyi şekilde yapma gayreti ve çabası içerisindedirler.” Dedi.

Aksoy ayrıca, “Devletin ve hükümetin politikalarının başarı ile uygulanmasında, kamu hizmetlerinin vatandaşların memnuniyetini dikkate alan bir anlayışla sunulmasında şüphesiz en önemli sorumluluğu idarecilerimiz üstlenmektedir. Mülki idare amirlerimiz, devleti ve hükümeti temsil ederken sadece devletin varlığını, gücünü ve otoritesini değil, şefkatini de temsil etmekte, devletle vatandaş arasındaki sevgi ve güven bağlarını güçlendirmektedirler. İnsanı ön planda tutan bir yönetim yapısına ulaşılması, kamu yönetiminde açıklık, şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkelerinin yerleştirilmesi ve devlet çarkının hızlı, etkin ve verimli çalışmasını sağlayan mülki idare amirleri, topluma liderlik yaparak,  gerçekleştirdikleri faaliyetler, ürettikleri ve hayata geçirdikleri projeleri ile Türkiye’nin geleceği açısından büyük hizmetler gerçekleştirmektedirler. Mensubu olmaktan gurur duyduğum bu özverili mesleği fedakarca yürüten Mülki İdare Amirlerinin, 10 Ocak İdareciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, ebediyete intikal etmiş tüm idarecilerimize Allah’tan rahmet diliyor, bütün mesai arkadaşlarıma aileleriyle birlikte mutlu, huzurlu, sağlıklı ve başarılı bir meslek hayatı temenni ediyorum.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.