Huzurevinde proje onaylandı.  Ruhsat alındı. Hayırsever bulundu

Huzurevinde proje onaylandı. Ruhsat alındı. Hayırsever bulundu

Darıca’da Gazeteciler Cemiyeti tarafından 1993’te yapılan ancak yıkılan huzurevi yeniden hayat buluyor. Başkan Bıyık, YASDER’in 24 Kasım etkinliğinde projenin onaylandığını, ruhsatın alındığını, cemiyet tarafından hayırseverin bulunduğunu belirtip, “Gerekirse bina içindeki 60 odayı da biz Darıcalılar yaparız” dedi

Darıca Yaşlılarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği - YASDER’in Darıca ile birlikte Gebze ve Çayırova’dan emekli öğretmenleri ağırladığı 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği için Darıca Belediyesi sosyal tesisi Darıca Balıkçısı’nı tahsis eden Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, huzurevi müjdesi verdi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından 1993’te yaptırılan ancak 2017’de yıkılan huzurevinin yenisinin yapımı, bir açmaza girmişti.

huzurevi-9.jpg

Darıca Balıkçısı’ndaki etkinliğe nazik eşi Havva Hanım ile birlikte katılan Başkan Bıyık, günümüz itibariyle projenin onaylandığını, ruhsatın alındığını, cemiyet tarafından hayırseverin bulunduğunu belirtip, “Gerekirse 60 odayı da Darıcalılar olarak bizler yaparız” dedi.

4.5 DAKİKAYA SIĞMIŞ 4.5 YIL!

huzurevi-7.jpg

Etkinlikte söz almadan önce belediyenin geride kalan 4.5 yılına dair icraat filmi izlettiren Bıyık, “Az önce izlediğiniz, dörtbuçuk dakikaya sığmış dörtbuçuk yıl. Kolay değil. Burada üç beş saniyede geçen bir hizmet ama karşılığında milyonlarca lira gider, günlerce aylarca süren emekler var” dedi.

Günümüzde yoluna Vural Acartekin başkanlığında devam eden YASDER’i ortak ve paydaş gördüklerini kaydeden Başkan Bıyık, Nihayetinde bir sivil toplum kuruluşu. Bir gerçek var. YASDER de aynı bizim gibi, aynı kaymakamımız, milli eğitim müdürümüz gibi kamu hizmeti yapıyor” dedi.

DARICA’NIN EN GÜZEL KIZIYLA

İSTANBUL’A GEZMEYE GİDİYORUZ!

huzurevi-6.jpg

-Soldan sağa- Türkan Berk, Hasan Tabak, Halil İbrahim Demirtaş, Ayhan Naci Yılmaz, Mustafa Sağdıç, Aytül Kanburoğlu, Kudret Sekban

YASDER Sekreteri Aytül Kanburoğlu ve YASDER eski Başkanı Kudret Sekban etkinlikte Darıca Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Naci Yılmaz, ilçede kısa bir süre önce göreve başlayan Halk Eğitim Müdürü Mustafa Sağdıç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil İbrahim Demirtaş, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan Tabak ve dernek üyesi Türkan Berk ile.

Etkinliğe de katılan YASDER’in eski başkanı Kudret Sekban’a atıfla sözlerini sürdüren Bıyık şöyle devam etti: “Kudret abla, yazlığa gitmiş tatile. Yazlığımız olmadığı için anlamayız pek o işlerden. ‘Abla dedim. Böyle böyle bir mevzuu var. Huzurevi ile ilgili yatırımcı bulduk’ dedim. ‘Yazlıktayım, hemen geliyorum’ dedi. Geldi, İstanbul’a gittik beraber. Selfi çekip, ‘Darıca’nın en güzel kızıyla İstanbul’a gezmeye gidiyoruz’ deyip tweet atalım mı demiştim Kudret ablam için.

YIKILDIĞINDAN BERİ RAHATSIZIM

Şakası bir yana. Ablamız hemen işini gücünü bıraktı. Geldi. Ben huzurevi yıkıldığından beri rahatsızım. Bayramda seyranda gittiğimiz, elini öpüp hayır duası alabileceğimiz büyüklerimizin merkezinin olmaması benim adıma da, bu kent adına da üzücü. Bazı ön görüşmeler oldu. Sonrasında belediye olarak zemin etütlerini hazırladık. Ama destekçilerin ipe un serer gibi bir hal oldu. Sonra bir noktaya gelindi. Malum sıkıntılı süreçler yaşandı. Kudret abla bazen sorardı, ‘Evladım var mı bir gelişme’ diye.

Zemin etütleri, proje hazır. Bir noktaya getirdik ama yatırımcı lazım, müjdesini vereyim: Huzurevimizin projesi onaylandı. Ruhsatını da aldık.

Bu da bizim için güzellik oldu. Vahap Bey (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Vahap Munyar) ile de devamlı görüşüyoruz. Yakın zamanda cemiyet, bir hayırsever buldu.

İNSANIMIZ HAYIRSEVER

Ben de şunu teklif ettim. Binanın öncelikle karkası, dış cephesi, ortak alanları yapılsın. Bütçesel problem yaşarsanız biz buradayız. Bizim insanımız kadirşinas ve hayırsever. Kaymakamımız ile konuyu istişare ettik. 90 yataklı bir huzurevi projesi, böyle oluştu.

KALANI BİZ DARICALILAR YAPARIZ

60 odanın ikişer tanesini ben yaparım, kaymakamım yapabilir. Bir tanesini hocam yapabilir. Bir tanesini esnafa, birini DASİAD’a söyleriz. Birini öğretmenlerimiz kendi arasında havuzla, yapabilir. Bunla alakalı problem yok. Dedik ki proje yarıda kalmasın. Özellikle ortak alanlar, tamir ettiğimiz alanları halledin. Geri kalan kısmını Darıca halkı olarak el ele verip hallederiz. Yeter ki sıkıntı yaşanmasın. Vahap Bey de konuyu not aldığını söyledi. İnşallah ümit ediyoruz ki kısa zaman içinde, önümüzdeki dönemde hep birlikte bu toplulukla bu güzellikle huzur evinin açılacağı günü de hep birlikte yaşarız.



Bugün buradaysak

temelinde siz varsınız

huzurevi-8.jpg

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, etkinlikte günün anlam ve önemine dairse özetle şunları kaydetti: “Bugün burada biz belediye başkanlığı görevi yapıyorsak, hayatımıza dair bir şeyler öğrenebildiysek, bir adım atmayı öğrenebildiysek, doğru ya da yanlışın ayrımını yapabiliyorsak, güzel cümleler kullanmaya gayret edip bir iyilik kervanına katılıp bir yerlerde bir yanlışları düzeltebiliyorsak bunun temelinde öğretmenlerimiz var.

huzurevi-20.jpg

Bizler göreve geldiğimiz günden bu yana eğitim camiamızla, gerek kaymakamımız gerek milli eğitim müdürümüz gerekse öğretmen arkadaşlarımızla hemhal olmaya çalışıyoruz. Fırsat buldukça büyüklerimizin ellerini öpmekten yana koşuyoruz. Bir yandan da her pazartesi günü bir okul idaremize gidip öğretmenlerimizle bir bayrak törenine katılıp ‘İyi dersler çocuklar’ demek kaydıyla sonrasında da öğretmenler odasına gidip öğretmen gözüyle Darıca’yı nasıl gördüklerine dair sohbet etme fırsatımız oluyor. Hepinizin ellerinden öpüyorum. Hayırlı, huzurlu mutlu bir ömür diliyorum. Emeklilik hayatınız, çalışma hayatınızda olduğu gibi başarılar, güzelliklerle dolu olsun.



1993’TE AÇILDI 2017’DE YIKILDI

huzurevi-10.jpg

TGC’nin Kocaeli Darıca kıyılarında yaptırdığı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Hikmet -Memduh Kızılağaç Huzurevi 29 Temmuz 1993 tarihinde dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından hizmete açıldı. Gazeteci Beria Kızılağaç, işadamı Şükrü Taşdelen ve Hazine’den sağlanan arsa bağışlarıyla 3 bin 500 metrekarelik bir alana işadamı ve o dönem gazete sahibi olan Mehmet Ali Yılmaz’ın katkıları ile Tek-Art firmasınca inşa edildi. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından işletilen tesiste 22 yatak odası, dinlenme ve oyun alanları ile jimnastik salonları bulunuyordu ve huzurevinin belli bir yatak kapasitesi Cemiyet üyelerine tahsis edilmişti.(kaynak TGC İnternet sayfası )

Gebze Teknik Üniversitesi uzmanlarınca can güvenliği olmadığı ve göçme tehlikesi yaşayacağına dair rapor hazırlanan huzurevi, 2017 yılında yıkıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.