Hürriyet’ten köy okullarına eğitim desteği

Hürriyet’ten köy okullarına eğitim desteği

Köy okullarındaki çocuklara eğitim desteği vermeyi sürdüren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Karaabdülbaki Köy Yaşam Merkezi Anasınıfı ile Akmeşe İlkokulu ve Ortaokulu’ndaki öğrencilere sırt çantası ve kırtasiye seti hediye etti

İzmit Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni eğitim öğretim sezonuyla birlikte köy okullarındaki öğrencilere yönelik eğitim desteğini sürdürüyor. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, her gün köy okullarını ziyaret ederek öğrencilere sırt çantası ve kırtasiye malzemeleri hediye ediyor.

ÖĞRENCİLER ÇOK MUTLU OLDU
Dün, Balören Anaokulu ve İlkokulu ile Çubuklu Osmaniye İlkokulu ve Ortaokulu’ndaki öğrencilere kırtasiye seti ve sırt çantası hediye eden Başkan Hürriyet, bugün de Karaabdülbaki Köy Yaşam Merkezi Anasınıfı ile Akmeşe İlkokulu ve Ortaokulu’ndaki öğrencileri sevindirdi. Başkan Hürriyet; Akmeşe Atatürk Mahalle Muhtarı Sadettin Açıkgöz, Akmeşe Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Rahim Varol, Ambarcı Mahalle Muhtarı Mustafa Karaboğa ve Yenice Mahalle Muhtarı İlhan Gülseren birlikte öğrencilere hediyelerini verdi.

HÜRRİYET, İZMİT’İN TARİHİ İLE İLGİLİ BİLGİLER VERDİ
Başkan Hürriyet, üzerinde İzmit’in simgelerinden Saat Kulesi bulunan çantaları Akmeşe Ortaokulu’ndaki öğrencilere hediye ederken, “İzmit’in çok önemli bir tarihi var. İzmit, Nikomedia adıyla İstanbul’dan önce Doğu Roma’ya 46 yıl başkentli yapmış bir kent. Ayrıca İzmit’imizin simgesi Saat Kulesi ve hemen yanındaki Kasr-ı Hümayun da çok önemli tarihi yapılar.

“İZMİT’İN ZENGİN TARİHİNİ ARAŞTIRMANIZ ÇOK ÖNEMLİ”
“Kasr-ı Hümayun, Osmanlı döneminde İstanbul dışında yapılan tek saray ve Mustafa Kemal Atatürk ilk ve tek basın toplantısını burada yaptı. Yönetim biçiminin Cumhuriyet olacağını ve kadınlara seçme seçilme hakkı verileceğini ilk burada söyledi. İzmit’in zengin tarihini araştırmanız çok önemli. İstediğiniz zaman İzmit’in tarihi yerlerine gezi düzenleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

TUĞÇE YAKICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.