Hocaoğlu “EYT’lileri değil yandaşı seven başkan”

Hocaoğlu “EYT’lileri değil yandaşı seven başkan”

İzmit Belediye Meclisi AK Partili Meclis üyesi Fikret Hocaoğlu İzmit Belediyesi’nin cevapsız bıraktığı soruları yeniden gündeme getirdi.

İzmit Belediye Meclisi AK Partili Meclis üyesi Fikret Hocaoğlu yaptığı açıklamasında: “Yapılmış açık ihaleyi, İzmitli firma alınca onaylamadı. Avukat başkan hukuka uygun yönetmediği için mahkeme belediyeyi 2 milyon lira cezaya çarptırdı ”dedi.

“DAİRELERİ SATTI EYT’LİLERE ÖDEMEDİ”
Hocaoğlu açıklamalarının devamında: “Nevzat Doğan’dan kalan daireleri sattı. EYT’lilerin parasını ödeyebilirdi ama ödemedi. Nevzat Doğan’ın kalan Vadi İzmit projesinde 1 süpermarket daha var. 10-15 milyon lira. Bir kez daha satışa çıkarabilir, EYT’lilere ödeme yapabilirdi. Ama yapmadı. İzin verdik, Sanayi Mahallesinde 4 arsayı 75 milyon liraya sattı. Ama parasını EYT’lilere ödemedi. İstanbul ve Kırıkkale’den getirdiği yandaş şirketlere dağıttı.

“İSTANBULLU YANDAŞ FİRMALARA MİLYONLAR KAZANDIRDI”
Araç kiralamak için açık ihale yapmadı. Tam 7 defa İstanbullu firmalara ihale verdi. Tam 7 defa İstanbullu yandaş firmalara milyonlar kazandırdı. Açık ihaleye çıksa, yandaşlara gitmeyecek, kasada kalacak milyonlarla EYT’lilerin parasını ödeyebilirdi. Umurunda olmadı. Yapılmış açık ihaleyi, İzmitli firma alınca onaylamadı. Avukat başkan hukuka uygun yönetmediği için mahkeme belediyeyi 2 milyon lira cezaya çarptırdı. İşte o 2 milyonu da EYT’liler için ödeyebilirdi.

“KIRIKKALE’DEN GETİRDİĞİ YANDAŞ FİRMAYI DÜŞÜNDÜ”
Fotokopi kağıdını bile belediyeye iki katına aldı. Belediyeyi değil Kırıkkale’den getirdiği yandaş firmayı düşündü. Şimdi siz söyleyin yandaş firmaları düşünen bir belediye başkanı EYT’lilerin tazminatlarını hiç düşünür mü?” diye konuştu.

İSA TURHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.