‘Her şeye rağmen barış’

‘Her şeye rağmen barış’

  Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmit İlçe Başkanı Osman Nuri Şenol, dün Sabri Yalım Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi....

 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmit İlçe Başkanı Osman Nuri Şenol, dün Sabri Yalım Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Gever ’de yapılan saldırılar sonucunda iki vatandaşın hayatını, kaybettiğini hatırlatan Şenol, bu saldırıların sorumlusu olarak AKP hükümetini işaret etti. Şenol, Diyarbakır, Kars, Iğdır ve Hakkâri’de yapılan gösterilerde polisin vatandaşlara saldırdığını ve onlarca gözaltı yapıldığını ifade etti.

‘SORUMLU AKP’DİR’
Yaşananların sorumlusu olarak AK Parti hükümeti olarak gösteren Şenol, “Polisin gösteri yapan vatandaşlara yaptığı saldırı sırasında açılan ateş sonucunda masum iki emekçi yurttaşımız Mehmet Reşit İş bilir ve Veysel iş bilir öldürülmüştür. Gever ’de yapılan bu saldırıların tek sebebi AKP hükümetidir.  Başbakan Erdoğan ise saldırıyı kınamak ve suçluları bulmak yerine açıklama yaparak, yaşananları sivil halkın üzerine yıkmaya çalışmaktadır. Sorumlu olan AKP hükümetidir” şeklinde konuştu.

‘ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ’
Tüm yaşananlara rağmen barış sürecinin sekteye uğramaması için üzerlerine düşeni yapacaklarını belirten Şenol, “İşlenen cinayetler sonrası başsağlığı dilemeyen, olayların faillerini bulmak istemeyen, görevini kötüye kullanıp sivil kalka saldıran kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatmayan AKP hükümetini kınıyoruz. Gözaltına alınan tüm yurttaşların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Her şeye rağmen barış süreci sekteye uğramasın diye HDP olarak üzerimize düşeni yapacağız” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.