Hem glütensiz makarna  hem bilgi birikim şenliği

Hem glütensiz makarna hem bilgi birikim şenliği

Çayırova Glutensiz Yaşam Derneği, “Gluten yok hayat var” sloganıyla 14 Ekim’de glütensiz makarna şenliği düzenliyor. Etkinlikte katılım ve ikramlar ücretsiz. Merak edilen sorulara yanıtlar uzmanlar Selda Han ve Elif Uzun’dan. Davet Başkan Emine Akbulut Otlu’dan

Çayırova Glutensiz Yaşam Derneği, “Gluten yok hayat var” sloganıyla “Glutensiz makarna şenliği düzenliyor. Etkinlik 14 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’te Yenimahalle Fatih Caddesi, 5110 Sokak’taki Cumhuriyet Çocuk Parkı içinde gerçekleşecek.

colyak-10.jpg

Etkinlik İstanbul’da, Cemalettin Kaymakçı başkanlığındaki Avrupa Yakası Çölyak Derneği işbirliğinde gerçekleşecek. Katılımın ve ikramın ücretsiz olduğu etkinlikte konuklara glütensiz makarna ile birlikte çiğ köfte ve tulumba tatlısı ikram edilecek.

SORULARI SELDA HAN VE

ELİF UZUN YANITLAYACAK

Öte yandan etkinliğin duyurulması ile birlikte Çayırova Glutensiz Yaşam Derneği Başkanı Emine Akbulut Otlu ile sosyal mecradan, özel hatlardan yazışıp soru yöneltenler, o sorulara yanıtlarını etkinliğe katılmaları halinde konu uzmanlarından alacak. İstanbul Avrupa Yakası Çölyak Derneği kurucusu ve yönetim kurulu üyesi Selda Han özel soruları yanıtlayacak. Katılımcıların beslenmeye dair merak edilen detaylar ise bir diğer konu uzmanı Elif Uzun’un sorulara vereceği yanıtlarla aktarılacak. Etkinliğin ulaşımında ise Veysel Caner ve Cemalettin Kaymakçı görev ve sorumluluk üstlendi.

BÜTÜN SİYASİ PARTİLERE DAVET

colyak-5.jpg

Çayırova Glutensiz Yaşam Derneği Başkanı Emine Akbulut Otlu etkinliğe bütün çölyaklıları davet etti. Etkinlikte ayırım gözetmeksizin bütün siyasi partilerin ilçe başkanlarına da ulaşarak davette bulunduğunu kaydeden Otlu önümüzdeki cumartesi günü gerçekleşecek etkinlikte bir amaçlarının da farkındalık yaratmak olduğunu sözlerine ekledi.

ÇÖLYAK NEDİR?

Çölyak hastalığı buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli bir maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Genellikle 1 yaşından sonra gluten içeren besinlerin tüketilmeye başlanması ile birlikte ilk belirtiler ortaya çıkar. (Kaynak: Vikipedi)

GLUTEN NEDİR?

Gluten, belirli tahıl tanelerinde doğal olarak bulunan yapısal proteindir. "Gluten" genellikle sadece buğday proteinlerine atıfta bulunsa da, tıp literatüründe çölyak hastalığını tetikleyebildiği kanıtlanmış tahılların tümünde bulunan prolamin ve glutelin proteinlerinin kombinasyonuna atıfta bulunur. (Kaynak: Vikipedi)

Haber merkezi

colyak-3.jpg

Kocaeli Çayırova Glutensiz Yaşam Derneği aynı zamanda İşçi Bayramı’na denk gelen ve ilki 2018’de düzenlenen Dünya Çölyaklılar Günü etkinliğinde, bir arada.

colyak-1.jpg

Çayırova Glutensiz Yaşam Derneği Başkanı Emine Akbulut Otlu dernekte ağırladığı konuklarını çalışmalarına dair bilgilendiriyor.

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.