Hedefleri tek dünya devleti

Hedefleri tek dünya devleti

Paris İklim Anlaşması’na karşı Plandemi Büyük Buluşma Platformu, İzmit’te eylem yaptı. Kurucu Ali Osman Önder, karbon emisyon ölçümünde hedefin, “Tek dünya devleti” olduğunu söyledi. Kocaeli Temsilcisi Şeref Gönenli soru üzerine, “Antiemperyalistiz” dedi

Paris İklim Anlaşması’na karşı bir duruş sergileyerek bir süre önce kurulan Plandemi Büyük Buluşma Platformu, İzmit’te “son dakika” kararıyla eylem yaptı. Platform kurucusu Ali Osman Önder, “Karbon emisyon ölçümünde” kısa vadeli hedefin evlere kapanma bahanesiyle tarımdan sanayiye hayatın her alanında kapanma zemininden, “Tek dünya devleti” olduğunu söyledi. Platformun Kocaeli temsilciğini üstlenen Avukat Şeref Gönenli, Sabri Yalım Parkı’ndaki eylem öncesi basına verdiği kısa bilgilendirme ve demeçte soru üzerine, “Evet. Antiemperyalistiz” dedi. Eyleme katılanlara, platform tarafından önceden hazırlanan dövizler verilirken LGBT+İ karşıtı dövizler de dikkat çekti: Tercih değil küresel sapkınlık!

İkindi namazından dönenlerin de geleceği gerekçesiyle duyurulan saatten yarım saat geç başlayan eylemde, platformun Kocaeli Temsilcisi Avukat Şeref Gönenli platforma dair basına sorular üzerinden bilgilendirmede bulundu. Platformun bugüne kadar çok sayıda ilde salon toplantısı yaptığını, İstanbul Kadıköy’den sonra ikinci sokak eylemini İzmit’te gerçekleştirdiğini, 01 Ekim Pazar günü ise Ankara’da büyük bir eylem yapılacağını söyledi.

Gönenli platformu özetle, “Paris İklim Anlaşması’na karşıyız, zincirleme olarak iklim krizi yaratılmasına karşıyız. Karbon emisyonunu azaltma bahanesiyle saldığımız karbonu ölçecekler ve kısıtlamaya yönelecekler. Şekere nasıl kota uygulanıyorsa, buğdaya, tarıma, hayvancılığa, sanayi üretimine kota uygulayacaklar. Kredi kartı kısıtlamasına gidecekler. Dünya nüfusunun azalması için, doğumları kısıtlayacaklar.

“TÜRKİYE İMZALAMAMALI”

Aşıya karşıyız, daha doğrusu dayatılmasına karşıyız. Aşılar, gerçek anlamda aşı değil. Üzerinde yeterli bilimsel çalışmalar yapılmadı. Güya zorunlu kılınmadı ama aşı olmayanlara kısıtlamalar getirerek, aşı mecburiyet hale getirildi” diye konuştu. Paris İklim Anlaşması’nın ekim ayında meclis gündemine geleceğini kaydeden Gönenli, anlaşmayı Türkiye’nin imzalamasına karşı çaba sarf ettiklerini belirtti. Bu kapsamda, mecliste grubu olan siyasi partileri de ziyaret edeceklerini kaydetti. Gönenli, “Siyasi ideolojik terimle, antiemperyalist misiniz?” sorusunu, “Evet. Öyle tanımlanabiliriz” diye yanıtladı.

Avukat Şeref Gönenli, eylemin başlangıcında da kısa bir konuşma yapıp benzer ifadelerde bulundu. Ardından sözü platform kurucusu Ali Osman Önder’e verdi. Önder kitleye zaman zaman sloganlar da attırdığı konuşmasında özetle şunları kaydetti:

“TASARILAR GERİ ÇEKİLMELİ”

“Karbon emisyonu azaltmaya yönelik bu çalışmalar bir süre sonra sanayi, tarım, hayvancılığımız dahil tüm kesimi tehdit etmeye başlayacak. Gelişmiş bütün ülkeler kotayı kendi güçlerini kullanarak Uluslararası anlaşmalarda bir şekilde uygulayabiliyorlar. Ancak Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler tarafından bu anlaşmalara çekince koyulmadığı takdirde doğrudan üretimi olumsuz etkileyecek. COVİD döneminde de genelgelerle kısıtlamalar getirilmişlerdi. Bunlara karşı dava açabilirsiniz. Ancak kanun haline gelmiş hükümlere mahkemeye de başvuramayacağız. Bu tasarıların geri çekilmesi gerekir.

YARATICIYA BAŞKALDIRI VAR

-Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın söylemlerine atıfla- Eris varyantı, keriz varyantı. Hayvanların olmadığı bir dünyaya geçiş yapılıyor. İklim kanunuyla tarım yasaklanacak, okullar, iş yerleri, esnaf ve üretim yapan her yer kapatılacak. Çünkü yeni dünya düzeni dedikleri tek dünya devleti ve hükümetinin kurulması için üretilen sloganlar şu anda gözümüzün önüne geliyor. Paris İklim Anlaşması ormansız, topraksız, hayvansız dünyaya sebep olacak. Dijital dünya çerçevesinde yaratıcıya karşı bir başkaldırı ve isyan durumu var.

DÜNYA SAĞIK TERÖR ÖRGÜTÜ

Sizin iklim kanunu olarak duyduğunuz bu durum hepimizi baskı altına alacak. Evinizde beslediğiniz kedilere kadar kısıtlama gelecek. Yakında balık, tavuk yemek de yasaklanacak. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanları ortadan kaldıracaklar. Tehlikenin büyüklüğü çok fazla. Paris İklim Anlaşması küresel bir anlaşma olduğu için iklim oyunu yapılacak. Bu dünya sağlık terör örgütünün dayattığı bir şey. O yüzden iklim krizi konuşuluyor.

“TEK DÜNYA ORDUSU KURULACAK”

Paris İklim Anlaşması iklim kanunu ile birlikte yeni dayatmalar baskılar getirilecek ve bunlara öyle yetkiler verilecek ki kapımıza asker ve polis yoluyla gelecekler. Polis ve askerler, Dünya sağlık terör örgütünün Birleşmiş Milletler’in tesisatını kurmuş olduğu örgüt ve ordudan ibaret olacak. Tek dünya ordusu kurulacak, tek sağlık adı altında insanları dijital bir kimliğe bağlayacaklar.

“KARBON GAZI İÇİN YAKTILAR”

Küresel ısınmadan bahsediyorlar fakat orman yangınlarından bahsetmiyorlar. Ne için buğdayların yandığından bahsetmiyorlar? Niçin hayvanların katledildiğinden bahsetmiyorlar. Siz havanın kötü pis kokusunu emen ormanları katlettiniz. ‘Neden yaktınız? Ne için müsaade ettiniz’ diye soran yok. Kanada'da Yunanistan'da Hollanda'da Almanya'da ve Türkiye'de orman yangınlarının sebebi, yangının karbon gazı bırakmasıdır.”

“YEREL BASIN İDARECİLERE AKTARMALI”

Konuşmasının sonlarına doğru yerel basından anlattıklarını kamu idarecilerine aktarmalarını ve gazetecilerin de tehdit altında olduğunu belirten Önder’in bir saati aşkın doğaçlama gerçekleşen konuşmasında nelerin tüketilmesi gerektiğine dair önerilerde, önerdiğinin sağlığa faydalarını sıralaması da dikkat çekti.

Eyleme katılanlara daha önce platform tarafından hazırlanan dövizler tutuşturulurken meraktan alana giren çocuklara da döviz tutturulduğu görüldü. LGBT+İ karşıtı dövizler de, “Tercih değil küresel sapkınlık” ibaresiyle kullanıldı.

Haber merkezi

platform-1.jpg

Platform kurucu Ali Osman Önder, İzmit Sabri Yalım Parkı’ndaki eylemde Paris İklim Anlaşması’na neden karşı koyduklarını, bir saati aşkın süre anlattı,

platform-2.jpg

Platformun Kocaeli temsilcisi Avukat Şeref Gönenli

platform-3.jpg

platform-4.jpg

platform-5.jpg

platform-6.jpg

platform-9.jpg

platform-11.jpg

platform-13.jpg

platform-15.jpg

platform-16.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.