HAMZA ŞAYİR:  “Borç değil, çekirdek!”

HAMZA ŞAYİR: “Borç değil, çekirdek!”

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ilk basın toplantısında Dilovası’nın il olması gerektiğini söyledi. Borçlara dair ısrarla rakam telaffuz etmezken, “Çekirdek” diye tanımladı.

Dilovası Belediyesi Başkanı Hamza Şayir, başkanlığa seçildikten sonraki ilk basın toplantısında iddialı çıkışlarda bulundu. Dilovası’nın lokasyon gereği il olması gerektiğini kaydeden Şayir, borçları ise “çekirdek” diye tanımladı. Yine ve ısrarla rakam vermedi. Başkan Şayir’e Tavşancıl Sahil Restaurant’ta düzenlediği basın toplantısında Özel Kalem Müdürü Recep Karakoç ile birlikte basın yayın ve özel kalem birimlerinden çalışanlar eşlik etti. Toplantının sonunda günün anısına hediye veren Şayir benzer toplantıları belli aralıklarla sürdüreceğini kaydetti. 
STRATEJİK BÖLGEDE 
Dilovası'nın stratejik bir bölgede olduğunu belirten Başkan Hamza Şayir, “Limanlar, Osmangazi Köprüsü, 6 tane OSB, Kuzey Marmara Otoyolu güzergâhı burada. Devlette planlama yapılırken 50 yıl sonrası düşünülür. Ben büyüklerin stratejik planda Dilovası’na yer verdiğine inanıyorum. Dilovası, Hamza Şayir dedi diye il olmaz. Ama bir takım gerçekler var” dedi. 

YATIRIM İÇİN RİSK ŞART 

Şayir, belediyenin borçlarına dair ise özetle şunları kaydetti: “Kişi merkezli baktığınızda belediyenin yüksek borcu olabilir. Ama maaşınız ve toplam borcunuzla endeksleyin. Bizlerin şuan ki borçları çok ciddi rakamlar değil. Bizim için çekirdek bunlar. Şirket yönetim tecrübemiz var, bu borçlar yok düzeyinde. SGK vergi borcu önemli bir konu. O da her belediyenin sorununu geri kalan borcu çeşitli hamlelerle kapatabilirsiniz. Biz bunları bir yerimizi satmadan kendi imkânlarımızla kapatmaya çalışıyoruz. Yatırım yapmayacaksanız borcunuz gider erir. Ama siz yatırım yapacaksanız birazda risk alacaksınız.”

KÖMÜRCÜLER OSB TAŞINACAK

Dilovası’nda Kömürcüler OSB’nin bu dönem içinde bir iki yıla kadar taşınacağını belirtip, “Bakanlığın da bu konuda açıklaması var. Ama, ‘Ha’ deyince olmuyor. Kömürcüler OSB için alternatif yer bulunduğunu da duydum” dedi. 

HALK DA BİZ DE İSTEMİYORUZ     

Çerkeşli’de yapılmak istenen taş ocağına karşı da tavırlarının net olduğunu kaydeden Başkan Şayir, “Biz halkın istemediği hiçbir şeyi istemeyiz. Taş ocağı kurulursa belediye iyi bir gelir edinecektir ama olmasın öyle bir gelir” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.