Halk Partisi 95 yaşında

Halk Partisi 95 yaşında

CHP’nin 95’inci kuruluş yıldönümü vesilesiyle CHP Gebze ve Darıca İlçe Örgütleri ortaklaşa bir kutlama programı gerçekleştirdiler.

manset-(2)-004.jpgmanset-(1)-001.jpg

CHP’nin kuruluşunun 95’in yıldönümü vesilesiyle dün CHP Gebze ve Darıca İlçe Örgütleri Darıca Cumhuriyet Meydanı’nda ortaklaşa bir tören gerçekleştirdiler. Gerçekleştirilen törene CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, Gebze ilçe başkanı Musa Yılmaz, CHP Darıca İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aydın Işık, ilçe kadın kolları başkanı Ebru Tayanç ile ilçe yöneticileri ve partililer katıldı. Darıca Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk ve Gebze ilçe başkanı Musa Yılmaz birer çelenk sundular. Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

95. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Törende son olarak ise CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk bir konuşma yaparak, “Cumhuriyet Halk Partimizi ülkeyi kuran ve bugün içinde yaşadığımız demokratik ve hukuk devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal olduğu bu büyük partinin 95. Yıldönümü kutlu olsun. Bugün Gebze Cumhuriyet Meydanının kapalı olmasından dolayı misafirlerimiz aramızda Gebze İlçe Başkanımız ve Yönetici arkadaşlarım tekrar hoş geldiniz. Bu parti sadece Cumhuriyet Halk Partisine üye olanların değil bu parti ülkesini seven, ülkenin aydınlık geleceği için mücadele eden, demokrasiden yana laik hukuktan yana ezileni koruyan emperyalizme karşı olan herkesin partisi.

BİZLER BU ÜLKEYE SEVDALIYIZ

CHP Türkiye’de her doğan çocuğun her ailenin partisi, CHP savaş meydanlarında kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temelleri kadar sağlam bir parti, ülkede iktidar kim olursa olsun kralları dahi ilan etseler tektir. Biz CHP olarak her şeyin iktidar olmadığını her şeyin hükümet etmek olmadığını biliyoruz. Bizler bu ülkeye sevdalıyız iktidar olmasak ta uzun yıllardır yönetemesek te bizler bu ülkeyi koşulsuz çıkarsız seviyoruz. Dolayısıyla CHP iktidar olduğu yıllarda bu ülkeye hep üretim kazandırmış. Şeker fabrikaları kurmuş ve mevcut hükümetler döneminde satıldı. Kâğıt fabrikası kurmuş, SEKA’yı, Sümerbank’ı kurmuş. Hukukun üstünlüğü için mücadele etmiş insan hakları, evrensel değerler demiş.

ATATÜRK’ÜN KURMUŞ OLDUĞU

Bugün geldiğimiz noktada da CHP bireyleri olarak tüm Türkiye’yi kucakladığımızı Türkiye’nin laik, demokratik çizgide kalması gerektiğini, batı medeniyetleriyle kendini hedef alması gerektiğin, güçlü bir eğitim sisteminin yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyledik. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet Atatürk’ün kurmuş olduğu bu güçlü devlet her zaman devam edecektir. Ülkesinde çevresinde daima örnek bir ülke olarak gösterilmeye devam edecektir. Buda sizlerin Cumhuriyet Halk Partisinin onu yönetenlerin ona gönül verenlerin özverili kararlı duruşuyla mümkün. 95.kuruluş yıldönümümüz kutlu olsun. Yine ülkemizin çimentosu İzmir’inde kurtuluş yıl Dönümü kuruluşun ve kurtuluşun partisi CHP ve İzmir’inde düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü kutlu olsun.” dedi.

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.