Yarıyıl tatili başlıyor!

Yarıyıl tatili başlıyor!

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen, Gebze’de ise 76 bin 42 öğrenci ile 4 b in 160 öğretmen...

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen, Gebze’de ise 76 bin 42 öğrenci ile 4 b in 160 öğretmen bugün yarıyıl tatiline girecek.

Türkiye genelinde olduğu gibi bölgemizde de yarıyıl tatili bugün başlıyor. Sadece Gebze’de 153 okulda 4 bin 160 öğretmen ile 76 bin 42 öğrenci yarıyıl tatiline girecek. Gebze’deki resmi karne töreni saat 10.00’da Köşklüçeşme Mahallesi’ndeki Orhangazi İlkokulunda düzenlenecek.

Gebze Mile Eğitim Müdürü Şener Doğan, bakanlık gibi kendileri de tatilde öğrencilere çalışma önerisinde bulunmadıklarını söyledi. Doğan; “Tatilde öğrencilerin yapacağı şey bol bol dinlenmek olmalı. Ayrıca kültürel ve sportif faaliyetlerin yanı sıra, kitap okuma, müzik dinleme ve tarihi mekanları gezsinler. Bakanlık da biz de bunu istiyoruz, tatilde ders çalışmasınlar” dedi.

İKİNCİ DÖNEM 6 ŞUBAT’TA BAŞLAYACAK!

İki haftalık yarıyıl tatilinin ardından ikinci dönem, 6 Şubat'ta başlayacak. Eğitim öğretim yılı 9 Haziran'da tamamlanacak. 2017-2018 eğitim öğretim yılı ise 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak. İkinci dönemde 8. sınıf öğrencileri, Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden 26 ve 27 Nisan'da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavlarına girecek. Mazeret sınavı da 20 ve 21 Mayıs'ta yapılacak. TEOG sınav sonuçlarının haziranda açıklanması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.