Vali Aksoy muhtarlarla buluştu

Vali Aksoy muhtarlarla buluştu

  ** 5. muhtarlar toplantısı, Vali Hüseyin Aksoy’un katılımıyla gerçekleşti. Vali Aksoy toplantıda muhtarlara seslenerek, “Yürüttüğümüz...

 

 

** 5. muhtarlar toplantısı, Vali Hüseyin Aksoy’un katılımıyla gerçekleşti. Vali Aksoy toplantıda muhtarlara seslenerek, “Yürüttüğümüz çalışmalarda sizlerin destek ve ilgisini bekliyoruz” dedi

 

 

Vali Hüseyin Aksoy, ilimizdeki 5. muhtarlar toplantısını Başiskele’de gerçekleştirdi. Başiskele Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya; Vali Aksoy’un yanı sıra, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Başiskele Kaymakamı Atila Kantay, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Başiskele Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Altıntaş, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı. Vali Aksoy yaptığı konuşmada, “Bir çok konuda yürütülen önemli çalışmalar var. Muhtar arkadaşlarımızın da bu çalışmalar kapsamı içerisinde Kaymakamlıklarımız ve kurumlarımızla işbirliği içerisinde önemli destekleri var” dedi. 

EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ

“En önem verdiğimiz alanlardan biriside eğitimdir” diyerek sözlerine devam eden Vali Aksoy şunları söyledi: “Özellikle eğitim çağında olup, okula devam etmeyen hiçbir çocuğumuzun kalmaması adına yoğun bir gayret içerisindeyiz. Muhtar arkadaşlarımızdan kendi mahallelerinde okul çağında olup, okula devam etmeyen bir öğrenci varsa onu mutlaka okul müdürü, ilçe milli eğitim müdürlüğümüze veya Kaymakamlığımıza bildirmelerini istiyoruz. Zaman zaman okulda kaydı görünmekle birlikte çeşitli gerekçelerle okula gitmeyen çocuklarımız olabiliyor. Okul çağında olup, okulda kaydı olsa bile okula devam etmeyen hiçbir öğrencimiz kalmaması adına bu gayreti göstermek durumundayız.

 VATANDAŞLARI YÖNLENDİRİN

Yeni nüfus kimlik kartları veriliyor. Şuanda Kocaeli’de yaşayan insanlarımızın %23’ü yeni kimlik kartlarını aldı. %72’si henüz kimlik kartlarını almış değil. Bu konuda Nüfus Müdürlüklerimiz hafta içi 19.00’a kadar, hafta sonu Cumartesi günü de mesai yapacaklardır. Bu konuda başvuran vatandaşlarımızın müracaatlarını daha hızlı almak ve daha çok vatandaşımızı yeni kimlik belgelerini vermek için çalışacaklar. Bu bakımdan mahallelerinizde yaşayan vatandaşlara yeni kimlik kartlarını almaları konusunda bir telkinde bulunarak, onları yönlendirmenizde yarar var. Önümüzdeki dönemde pasaport ve ehliyetlerde Nüfus Müdürlükleri tarafından verilecektir." 

BİLGİ ALDI

Vali Hüseyin Aksoy, Başiskele muhtarları ile gerçekleştirdiği toplantının ardından yapımı tamamlanmak üzere olan Başiskele Kaymakamlığı’nın yeni binasında incelemelerde bulundu. İncelemede, Vali Aksoy’a; Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik ve Başiskele Kaymakamı Atila Kantay eşlik etti. Vali Aksoy yapımı tamamlanmak üzere olan Kaymakamlık binasını gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.