“Türkiye’yi kardeşlik ruhu kurtaracaktır

“Türkiye’yi kardeşlik ruhu kurtaracaktır

 Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik, şehit sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekerek; “bu zorlu dönemi de, el ele, omuz...

 

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik, şehit sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekerek; “bu zorlu dönemi de, el ele, omuz omuza vererek atlatacak, en kısa sürede barış ve kardeşlik yurdu bir Türkiye'yi kuracaktır.” Dedi.

SP Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik; “Şehit sayımız maalesef ki her geçen gün artmakta, PKK terörünün ilk ortaya çıktığı 1984'de şehit sayımız 26 idi. Şimdi neredeyse, bir ayda bu kadar şehit verir hale geldik. Biliyorsunuz, 7 Haziran seçimleriyle birlikte çözüm süreci buzdolabına konulmuştu. Peki, sonuç ne? 7 Haziran'dan sonraki ilk yılda verdiğimiz şehit sayısı 532, 2016 yılında verdiğimiz toplam şehit sayısı 564, şehit ateşi düşen il sayısı 76 oldu. Sadece Türkiye değil Ortadoğu bölgesi sinsi bir kuşatmanın, kanlı bir oyunun ortasında bulunmakta,  bu kanlı oyunun kurucularının amaçları bellidir. Terör yoluyla Türkiye'de olduğu gibi bölgemizde de, hatta bütün dünyada da bir korku imparatorluğu oluşturmaya çalışılıyor. Zaman zaman terörü destekleyen ülkelerin de bundan payını aldığına şahit oluyoruz. Ancak bizi birbirimize düşürüp, bin yıllık kardeşliğimizi bozmak, Türkiye'yi Irak'a, Suriye'ye çevirmek isteyenler yanılıyorlar, yanlış hesap yapıyorlar. Biz biliyoruz ki, aziz milletimiz en zor dönemlerde, en zor badireleri atlatmayı başarmıştır, bu zorlu dönemi de, el ele, omuz omuza vererek atlatacak, en kısa sürede barış ve kardeşlik yurdu bir Türkiye'yi kuracaktır.” Dedi.

Çelik; “Ülkemiz, bulunduğu bölge içindeki mezhep farklılıkları üzerinden Şii- Sünni savaşının içine çekilmeye çalışılıyor. Bölge ülkeleri olarak her zamankinden daha sakin olmalı, daha sağduyulu hareket etmeliyiz. Her şey artık çok açık. Bu bölgede yaşayan bütün ülkeler, hepimiz, tehdit altındayız. Bizleri en modern silahlarla donatanlar, sadece bizleri birbirimize kırdırmak istiyorlar. Yani bizleri birer taşeron olarak görüyorlar ve kullanmak için çalışıyorlar. Katar'da atılacak yanlış bir adım bu yüzyılın Kerbelası olur. Hiç kimse bunun vebalini ödeyemez, hesabını veremez. Samimi olarak inanıyoruz ki bu konuda Türkiye'ye tarihi bir görev düşmektedir. Türkiye bu krizin çözümünde arabuluculuk yapabilecek en önemli ülkedir. Tansiyonun düşmesi için devreye girmeli ve sağlıklı bir müzakere ortamının oluşması için çalışmalıdır.” Dedi. Çelik; “Bu coğrafyada üzerimize oynanan oyunları idrak etmeden ülkemizin ve İslam Alemi’nin huzura kavuşması mümkün değil. Biz sadece ülkemizde yaşayan insanları değil, çeşitli vesilelerle Türkiye’ye gelen Müslüman kesimin alimlerini, yöneticilerini, şu gerçekleri biraz daha iyi görmeye çalışın diye uyarmaya çalışıyoruz. Altını çizerek belirtiyorum, kamplaşma ve kutuplaşmadan uzak durmalıyız, Kocaeli’mizde ayda bir siyasi parti il başkanlarımızla bir araya gelerek ilimizde yaşana sorunları sıkıntıları konuşuyoruz çözüm önerileri sunmaya çalışıyoruz. Benim buradan siyasi partilerimizin genel başkanlarına bir çağrım olacak; hep birlikte bir araya gelerek ülkemizin sorunlarını milletimizin önünde görüşelim, tartışalım ve çözüm önerileri geliştirmeye çalışalım. Şu an da yaşanan kamplaşmaya kutuplaşmaya son vererek hep birlikte ülkemizin en iyi şekilde idare edilmesini sağlayalım.” Diye konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.