Trafiğin zararını Ayşe Teyze ödedi

Trafiğin zararını Ayşe Teyze ödedi

Son 11 yılda zorunlu trafik sigortası nedeniyle 7.3 milyar lira zarar yazan şirketler, bu açığı kestikleri diğer poliçelerle kapatmaya çalışıyorZorunlu...

Son 11 yılda zorunlu trafik sigortası nedeniyle 7.3 milyar lira zarar yazan şirketler, bu açığı kestikleri diğer poliçelerle kapatmaya çalışıyor

Zorunlu trafik sigortası ile tarihi zararlar yaşandığına dikkat çeken sigorta sektörü, serbest fiyat politikası ve sürücü karnesine göre belirlenecek prim sisteminin acilen hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Türkiye Sigortalar Birliği Başkanı Can Akın Çağlar, toplam 63 şirketin faaliyet gösterdiği sektörün, zorunlu trafik sigortası nedeniyle 11 yılda 7.3 milyar TL'lik zarar ettiğini aktardı. Çağlar, “Sektör olarak her yıl bu alanda zarar ediyoruz. Zararı da diğer sigorta ürünlerimizin getirisinden finanse ediyoruz. Trafik sigortası devletin verdiği bir görev ancak buradaki zararı Ayşe Teyze'nin evine ait poliçeden ya da Anadolu'daki bir KOBİ'nin poliçesinden çıkarıyoruz. Bunun içsel rahatsızlığını yaşıyoruz” diye konuştu.

İYİ VE KÖTÜ ORTAYA ÇIKSIN

Sektörün 2012 yılında yüzde 20'lik fiyat artışına gittiğini belirten Çağlar, trafik sigortasında 2015'te kaydedilen 2.3 milyar TL'lik tarihi zarar nedeniyle de diğer ürünlerdeki kârların bu zararı telafi ettiğini bildirdi. Çağlar, “Bu zorunlu görev nedeniyle diğer sigorta ürünlerindeki zamlar devam ediyor” şeklinde konuştu. Burada havuz sistemine geçilmesi ile bir miktar rahatlama olduğunu ancak asıl çözümün serbest fiyat politikasında yattığını kaydeden Çağlar, “Sürücüye göre fiyatlama yapmayı arzu ediyoruz. İyi ve kötü sürücünün sistematik bir şekilde ayırt edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Çalışanlar için zorunlu hale getirilen bireysel emeklilik sistemine katılım konusunda hızlı girişler olmasına rağmen cayma oranının yüzde 57'ye ulaştığını kaydeden Çağlar, burada küçük önlemler ile daha hızlı ilerleme sağlanabileceğini kaydetti. Devlet katkısı öncesinde 3.1 milyon çalışanla 20 milyarlık fon büyüklüğüne ulaşıldığını aktaran Çağlar, bu yıl bu rakamın 6.8 milyon kişi ile 71 milyar TL'lik fon büyüklüğüne geldiğini anlattı. Çağlar, “BES'te devletin yanı sıra işverenlerin de katkısı olmalı” ifadesini kullandı.

04szt08_mail

DOLUNUN HASARI KATLANACAK

CAN Akın Çağlar, afetlerin dünyada 37 milyar dolarlık hasar oluşturduğunu belirtti. Çağlar, 18 Temmuz'daki sel felaketinde 7 bin hasar için 116 milyon TL, 21 Temmuz Gökova depreminde 800 hasar için 12 milyon TL, 27 Temmuz'da gerçekleşen sel ve dolu felaketinde ise 22 bin hasar için 168 milyon TL'lik ödeme yapıldığını açıkladı. Son dolu felaketine ilişkin hasarların gelmeye devam ettiğini ve bu rakamın bir iki kat artabileceğini kaydeden Çağlar, “Şu an sadece tamirhanelerde yoğunluk ve cam sıkıntısı yaşıyoruz. Kaportalar 3.500 camlar ise 1000 TL'den tamir ediliyor. Konutlarda ise 6 bin TL'lik ortalama tamir ücreti çıktı” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.