STK’lardan açlık grevine destek!

STK’lardan açlık grevine destek!

Gebze’de bulunan bir grup STK, KHK ile itiraz ettiği için 77 gündür açlık grevinde olan ve tutuklanan Eğitimci Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek...

Gebze’de bulunan bir grup STK, KHK ile itiraz ettiği için 77 gündür açlık grevinde olan ve tutuklanan Eğitimci Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek için basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, haksız uygulamaların bir an önce sona erdirilmesi istendi.

Kent Meydanında düzenlene basın açıklamasına CHP Gebze İlçe örgütü ile Eğitim Sen, Makine Mühendisleri Odası, EMEP üyeleri ve çeşitli STK başkan ve yöneticileri de destek verdi. Programda ilk konuşmayı KHK ile Kocaeli Üniversitesinden ihraç edilen Aynur Özuğurlu yaptı. İlk kararname ile ihraç edildiğini söyleyen Özuğurlu; “İç hukuk yollarını da kapatarak bizi adeta açlığa mahkum ettiler” dedi. Makine Mühendisleri Odası Gebze Temsilcisi Sinan Yücel de hükümetin haksız uygulamalarına bir an önce son vermesi gerektiğine vurgu yaptı.

HÜKÜMET BİR AN ÖNCE OLAYA MÜDAHALE ETMELİ

Tüm STK’lar adına ise basın açıklamasını kendisi de KHK ile ihraç edilen Eğitim Sen Üyesi Remzi Kaya yaptı. Kaya, hükümetin darbecilerle mücadele edeceğiz diyerek ilan ettiği OHAL ile KHK’lar ile haklarında somut ve hukuki bir hiçbir deli olmayan 1542 üyemiz toplam 105 bin kamu emekçisi bir gecede işsiz bırakılmış, en temel haklarını kullanabilmeleri filen engellenmiştir. Bir çok hukuksuz uygulama ile kamu emekçileri aileleriyle birlikte zor koşulara mahkum edilmiş, çocukları ağır travmalarla karşı karşıya bırakılmış ve bugüne kadar 37 kişi intihara sürüklenmiştir. KHK ile haksız ve hukuksuz olarak ihraç edilen üyelerimiz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ise Ankara’nın göbeğinde ‘işimi geri istiyorum’ talebiyle süresiz açlık grevine başlamış ve eylemlerinde kritik bir dönemde 76 güne girmiştir” dedi. Gülmen ve Özakça’nın sağlık sağlıklarından ve yaşamlarından endişe duyduklarını söyleyen Kaya, Hükümet her iki isminde sağlıklı yaşamlarına devam edebilmeleri için bir an önce harekete geçmeli, haksız ve hukuksuz ihraç edilenler görevlerine iade edilmelidir. Aksi halde gelişebilecek tüm olumsuzluklardan hukuk dışı ve keyfiyeti OHAL/KHK’lar yoluyla bir yönetim biçimi olarak hayata geçirilen yaşamı ve yaşatmayı değil, kendi siyasal amaçlarını gözeten AKP iktidarı sorumlu olacaktır” dedi. Katılımcılar da çeşitli sloganlar atarak, açlık görevine destek verdiler ve haksız ve hukuksuz bir şekilde KHK’larla ihraç edilenlerin görevlerine dönmelerini istediler.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.