SESİMİZE SES OLDULAR

SESİMİZE SES OLDULAR

SEVİM ARKAN, AYŞE KÖK VE UĞURCAN SABAN; SESİMİZE SES OLDULARBartın’da tekstil firmasında pazarlama elemanı olarak çalışan Sevim Arkan, ev kadını...

SEVİM ARKAN, AYŞE KÖK VE UĞURCAN SABAN; SESİMİZE SES OLDULAR

Bartın’da tekstil firmasında pazarlama elemanı olarak çalışan Sevim Arkan, ev kadını Ayşe Kök ve lise öğrencisi Uğurcan Saban, 8 belediyenin çöplerini döktüğü İnkum Tepesi'ndeki alanda yaşayan 250'ye yakın sokak köpeği için aynı bölgede barınak yaptı. 3 dostumuz, küçük kulübeler yapıp etrafını tel örgü ile çevirdikleri barınakta hasta ve bakımsız köpekleri tedavi edip bakımlarını yaparken, sokak hayvanlarına yönelik şiddete de tepki gösterdiler. Hayvanlara şiddet uygulanmasını istemediklerini belirterek, “ Sokak hayvanlarına yapılan eziyet için grevdeyiz. Bu canlıların da bizimle birlikte yaşama hakları olduğunu herkesin bilmesini istiyoruz” diyerek açlık grevlerini sürdürüyorlar.

İstenilen sadece 5199 sayılı kanuna uyulması, kısırlaştırmaların gereği gibi yapılması, hayvan döğüşlerine gerekli cezaların verilmesi, hayvanlara karşı işlenen suçların kabahatler kanunu yerine TCK’ya alınması.

İnsan ya da hayvan, cana zarar vermenin aynı şey olduğu anlaşılmadıkça, gerekli cezalar verilmedikçe suçlar katlanarak artacaktır. Bunun anlaşılması ve gerekli tedbirlerin alınması için açlık grevi gerekli miydi diye sormadan edemiyoruz. Dostlarımızın sağlık sorunu yaşamadan, zaten bugüne kadar çıkarılmakta gecikilen yasaların ve alınması gereken tedbirlerin bir an önce uygulamaya konulmasını istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.