Selahattin Kaya  yola devam ediyor

Selahattin Kaya yola devam ediyor

  **CHP Çayırova İlçe Örgütü’nün 4. olağan ilçe kongresi Çayırova Belediyesi Kültür Salonu’nda yapıldı.   166 delegeden 159’unun...

 

 

**CHP Çayırova İlçe Örgütü’nün 4. olağan ilçe kongresi Çayırova Belediyesi Kültür Salonu’nda yapıldı.   166 delegeden 159’unun oy kullandığı kongrede Selahattin Kaya 79, Oruç Gökbulak 77 oy aldı. 3 geçersiz oy çıktı. Selahattin Kaya yeniden başkan oldu.

 

 

CHP Çayırova İlçe Örgütü’nün 4. olağan ilçe kongresi  Çayırova Belediyesi Kültür Salonu’nda yapıldı.  166 delegenin bulunduğu ilçe kongresinde mevcut ilçe başkanı Selahattin Kaya ve eski ilçe başkanı Oruç Gökbulak ilçe başkanlığına aday oldu. Yapılan oylama sonrası 166 delegeden 159’unun oy kullandığı görüldü. Yapılan sayımın ardından Selahattin Kaya 79 oy alırken Oruç Gökbulak 77 oy aldı. 3 geçersiz oy çıktı. Selahattin Kaya böylelikle tekrar başkan oldu.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından divan seçimi yapıldı. Divan başkanı Hüseyin Acurman olurken divan üyeleri Emine Özcan ve Yılmaz Bilmez oldu .

YOĞUN KATILIM

Kongreye CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Başkan Yardımcısı Lütfü İlhan, İl Sekreteri Hüseyin Acurman, il yöneticisi Sabriye Şahin, CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç, CHP Kocaeli Eski Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, Körfez ilçe başkanı Mehmet Kaçar, Çayırova Emek Mahallesi Muhtarı Hüseyin Çapkın, CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, CHP Gebze Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Emin Akın, CHP Çayırova Belediyesi Eski Başkanı Timur Koç, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Çayırova Şube Başkanı Emine Özcan, CHP Çayırova Eski İlçe Başkanı Rasim Meriç, CHP Çayırova İlçe Başkanı Adayı Oruç Gökbulak, CHP Çayırova Belediyesi Meclis Üyeleri, delegeler ve partililer katıldı.

YÜZDE 51 OY ALMALIYIZ

CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay  kongre yaptığı konuşmada,  “Bu kongre ile aday olan iki arkadaşıma başarılar dilerim. Ülkenin durumu ile ilgili olarak arkadaşlarımız gerekli konuşmaları yaptılar. Öncelikle biz parti içinde birliktelik sağlamalıyız. Ülkemiz elden giderken bir hala birbirimizi yersek bunu kahrını biz çekeriz. Yaşananların hepsi iktidarın yüzünden oldu. Ülkeyi bataklığa sürükledi. Bu aşamadan sonra sokağa hepimiz ineceğiz. Ailenizden bu partiye oy vermeyenleri ikna edin. Sosyal medyada partimizi eleştirmeyin. Referandumda yüzde 49 oy alındı. Herkesi daha çok kucaklayarak 2019 yılında yüzde 51 almalıyız. Yüzde 51 almak için herkesi kucaklayacağız. Her iki adaya başarılar diliyorum.” dedi. 

CHP’li Sarıbay’ın ardından ilçe başkanı adayı Oruç Gökbulak bir konuşma yaparak, “Bir yarış için değil örgütlü bir yapımının bir araya gelmesidir. CHP değerlerine sahip çıkma, Atatürk’ün hedeerine sahip çıkma zamanıdır. Herkesi kucaklayacağız. Kadın ve gençlik kollarını aktif hale getireceğiz. Sorunların yakından takipçisi olacağız. Partimizin politikalarını sokaklara kadar yayacağız. Ataşehir Belediyesi’ne destek için Ataşehir’e gideceğiz.” dedi.

KAYA’DAN BESLEME BASIN TEPKİSİ

CHP ilçe başkanı Selahattin Kaya  kongrede  yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Bu kongre çok önemli bir kongre. 2019 yılında Çayırova’da yeniden CHP diyerek yola çıkmıştım. Sizlerden onun için yetki istiyorum. 2 yıldır ilçe başkanı olarak görev yapıyorum. Görev sürem boyunca partimizin bayrağını hep dik tutmaya çalıştım. Siyaset iddia işidir. Siyaset CHP’nin projelerini anlatma işi ve sunma işidir.  Görev sürem boyunca başta kadın kollarına, gençlik kolları ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Üzülerek ifade etmek istiyorum ki basında bazı haberler yer aldı. Çayırova’nın Emek ve İnönü Mahallelerinin sorunu var. CHP olarak hep sizlerin yanında oldu ve olacak. Basında bir takım haberler yaptırıldı. Besleme basına ve haberi yaptıranlara sesleniyorum. Amacınıza ulaşamayacaksınız. Partimiz 2009 ve 2014 yıllarındaki yerel seçimlerinde arzu ettiğimiz başarıyı elde edemedi. Adayların sucu yok. Ama örgütü yönetenler bunun için örgütü hazırlamalılar.”

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi ve  Selahattin Kaya oyların 77’sini alarak yeniden ilçe başkanlığına seçildi.





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.