Petrol-İş grev kararını astı

Petrol-İş grev kararını astı

Petrol-İş İzmir Şubesi ile DYO patronunun da üyesi olduğu KİPLAS (Türkiye Kimya Petrol Lastik ve Plastik Sanayi İşverenleri Sendikası) arasında devam...

Petrol-İş İzmir Şubesi ile DYO patronunun da üyesi olduğu KİPLAS (Türkiye Kimya Petrol Lastik ve Plastik Sanayi İşverenleri Sendikası) arasında devam eden toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerindeki anlaşmazlık nedeni ile DYO’nun Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikası ile birlikte, Turgutlu ve Gebze’deki fabrikalarına grev kararı asıldı. Grev kararının asılması ile ilgili olarak Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz bir açıklama yaptı. Akyüz yaptığı açıklamada, “Normal prosedür gereği müzakereden sonra bir uyuşmazlık aşaması ve arabulucu aşaması var. Ondan sonra da 60 gün içerisinde grev alma kararı var. Dolasıyla da grev kararını aldık. Uygulama kararını da 5 Temmuz’a aldık. Bu arada Manisa, İzmir ve Gebze’de olmak üzere 3 fabrikada 550’ye yakın çalışanı ilgilendiren bir toplu sözleşme.

ÜCRETLER NOKTASINDA ANLAŞMAZLIK

Anlaşmazlık noktamız ücretler noktasında istediğimiz 300 ise yüzde 13 onların da verdiği 175 yüzde 3,5. doğal bir süreç 13 Haziran’da gene bir görüşmemiz var. Grev erteleme gibi bir durumun olmaması gerekir. Grevlerin ertelenmesi hoş değil. OHAL’den önce bu grevler erteleniyordu. Böylesi bir grev ertelemenin sonu yok. Bir grev yasağı getiriyor. Buda işçi sınıfının mücadelesini tasvip etmeyiz. Olsa da cam da grevlerden daha fazla uygularız. Cam sektöründeki grevle ilgili olarak mahkeme ve bakanlar kurulunun verdiği karar birbirini tutmuyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.