Özel Gebze geleceğin yazılımcılarını yetiştiriyor

Özel Gebze geleceğin yazılımcılarını yetiştiriyor

 Özel Gebze Ortaokulu, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı itibariyle Bilişim Teknolojileri ve Yazılım derslerinde kodlama eğitimine başladı. Bu sene...

 

Özel Gebze Ortaokulu, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı itibariyle Bilişim Teknolojileri ve Yazılım derslerinde kodlama eğitimine başladı. Bu sene algoritma mantığını, akış diyagramlarını ve  “Scratch” programı üzerinden ve “code org” tarzı siteler üzerinden bloklarla çalışarak kodlamanın temellerini öğrenecek olan öğrenciler, gelecek yıl da“Arduino” setleriyle robotik kodlamaya başlamayı planlıyorlar.

Artık günümüzde de kodlama eğitimlerinin önemli olduğunu belirten okul müdürü Nevin Aslan okullarda kodlama eğitiminin teknolojiyi yakından takip etmek adına ders niteliğinde olmasından dolayı memnuniyetini ifade etti. Aslan; “çağımızda teknolojik alanlarda interaktif sisteme dahil olmak artık kaçınılmaz. Yeni fikirler, buluşlar artık kodlama temelinde yatıyor. Öğrencilerimizin algoritma mantığını geliştirebilmeleri açısından Scratch programını öğreniyorlar. Yani 8-16 yaş arası çocukların kullanımına göre tasarlanmış oldukça basit bir arayüze sahip programlama ortamı olan ve oldukça eğitici, geliştirici yana sahip geleneksel programlama dillerinin aksine kullanıcı, istediği fonksiyonları fare ile tıklayıp sürükleyerek animasyonlar, oyunlar ve hikayeler yaratabilen çok fonksiyonlu bir programlama dilidir. Kodlamanın bir parçası olan bu tip diller öğrencilerin kendi web sitelerini tasarlamalarına, bir makine geliştirmelerine oldukça yardımcıdır.” Dedi.

Neden Kodlama Eğitimi ?

  • Gençler ilerde hangi mesleği seçerlerse seçsinler, artık onlardan teknolojiye hakim olmaları bekleniyor.
  • Çocukların kodlama ile tanışmaları, kullandıkları cihazları faydalı araçlara dönüştürüyor.
  • Kodlama eğitimi, çocukların hayal ettikleri oyun, uygulama ve bir çok yazılım geliştirebilmelerini sağlıyor.
  • Kodlama, yeniliği harekete geçirir. Çocuklarımızın teknolojik ilerlemelerine öncülük edebilmeleri için temel bir yetenektir.
  • Kodlama çocuklara yaratıcılık imkanı verir.
  • Kodlama eğitimi, matematik, okuma – yazma, fen gibi farklı alanlardaki öğrenme becerilerini destekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.