Nuriye ve Semih için pedal çeviriyorlar

Nuriye ve Semih için pedal çeviriyorlar

Avukat Ezgi Çakır ve Avukat Süleyman Gökten 3 yaşındaki kızları İdil’le birlikte, cezaevinde açlık grevini sürdüren eğitimciler Nuriye Gülmen ve...

Avukat Ezgi Çakır ve Avukat Süleyman Gökten 3 yaşındaki kızları İdil’le birlikte, cezaevinde açlık grevini sürdüren eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek vermek için bisikletle İstanbul’dan Ankara’ya yol çıktılar.

Kartal’dan  Gebze’ye gelen ve Cumhuriyet Meydanı’nda  CHP Gebze İlçe Başkanı  Recep  Dursun ile Eğitim-Sen ve HDP ve öteki STK temsilcileri tarafından karşılanan Avukat Ezgi Çakır ve Avukat Süleyman Gökten burada bir açıklama yaptılar.  Açıklamayı okuyan  Ezgi Çakır, “ 9 gün sonra  Ankara’da olmayı planlıyoruz.  Bilindiği gibi Semin ve Nuriye  işlerine geri dönmek için 150 gündür açlık grevindeler.  Açlık grevinin 76’ncı gününde  siyasi iktidar tarafından cezaevine atıldılar, işkence ve kötü muameleye maruz kaldılar. Biz onların bu haklı  mücadelesine destek vermek adına  bisikletlerimizle Ankara’ya gidiyoruz. Onların meşru ve yasal  taleplerine bizlerde halktan birer insan olarak destek veriyoruz.”dedi.

Basın açıklaması  sonrası  Avukat Ezgi Çakır ve Avukat Süleyman Gökten ile birlikte açıklamaya katılanlar, “Nuriye ve Semin Yalnız Değildir, “Zafer Direnen Emekçinin” olacak şeklinde sloganlar attı. 

Geceyi bugün Gebze’de geçirecek olan   Avukat Ezgi Çakır ve Avukat Süleyman Gökten yarın  yola devam edecekler.

 

Haber: Cengiz Akgün 



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.