Nakliyat-İş’ten işten atılan işçilere destek

Nakliyat-İş’ten işten atılan işçilere destek

 Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Rimaks Tekstil’deki işten atılan 400 işçiye destek için işçilerle birlikte fabrika önünde...

 

Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Rimaks Tekstil’deki işten atılan 400 işçiye destek için işçilerle birlikte fabrika önünde bir basın açıklaması yaptı.

 

 

Rimaks Tekstil ekonomik gerekçelerle 400’ü işçiyi geçtiğimiz haftalarda işten çıkardı. İşten atılan işçiler OHAL nedeniyle haklarını aramadıkları için Nakliyat-İş Gebze Şubesine başvurdular. Nakliyat-İş Gebze Şubesi de işçilere destek için bugün işçilerle birlikte fabrika önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Nakliyat-İş Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal ve işten atılan işçiler katıldı. Basın açıklamasından önce Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu bir açıklamada bulundu.

YASAL HAKLARINIZI ARIYORSUNUZ

Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu yaptığı açıklamada, “Bu işyerinde bir toplu sözleşme sürecinde. Verilecek olan hakların bu toplu sözleşmeye göre verilmesi gerekiyor. İşçilerin haklı olan talepleri var. Eksik hesaplanan kıdem ve ihbar tazminatının farklı ödenmeli. 15 Mart’ta verilmesi gereken erzak yardımı verilmeli. Burada örgütlü olan Teksif Sendikası burada sarı sendikacılık yapıyor. Aramış olduğunu haklar tamamen yasal hakları. Bu haklarınızın yazılı olduğu dilekçeyi fabrika yetkililerine vereceğiz.” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.