Mahalle halkı afetlere hazırlanıyor

Mahalle halkı afetlere hazırlanıyor

  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Kocaeli Mahalle...

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi kapsamında Seka Park Otel’de toplantı düzenlendi. Toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esma Buluş Kırıkkaya, Yrd. Doç. Dr. Serpil Gerdan ve Kocaeli AFAD’tan Eğitim Uzmanı Alper Şen ile Sebahattin Yaşa katıldı.

 Seka Park Otel’de gerçekleştirilen toplantıda kent genelinde proje ile ilgili yapılan etkinliklerle ilgili programlar paylaşıldı. Kurumlar yaptıkları çalışmalara yönelik değerlendirme toplantısı yaparken, projenin kente kazandıkları hakkında sunum yapıldı.

 KOCAELİ GENELİNDE DEVAM EDECEK

Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi kapsamında Güvenli Yaşam Odası projenin uygulandığı mahallelerde sergilenecek. Bu örnek çalışmayla depreme karşı yapısal olmayan risklerin azaltılmasına yönelik toplumda farkındalık oluşturulacak. Proje kapsamında evindeki eşyalarını sabitlemek isteyip imkanı olmayan vatandaşlarımızın istemeleri halinde evlerindeki eşyalar ücretsiz olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerince sabitlenecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.