Kırmızı eti bol limonlu salatayla tüketin

Kırmızı eti bol limonlu salatayla tüketin

  Dolmalar, kızartmalar, hamur işi tatlılar… Birbirinden lezzetli ikramlar bayramlarda sofraları süslüyor. Kurban Bayramı’nın olmazsa olmazı...

 

 

Dolmalar, kızartmalar, hamur işi tatlılar… Birbirinden lezzetli ikramlar bayramlarda sofraları süslüyor. Kurban Bayramı’nın olmazsa olmazı ise kırmızı et. Öğle yemeğinde, hatta kahvaltıda bile kırmızı et tüketilebiliyor. Ancak dikkat! Kırmızı et her ne kadar kaliteli protein kaynağı olsa da, aşırı ve bilinçsizce tüketildiğinde hazımsızlıktan kalp krizine kadar önemli sağlık problemlerine neden olabiliyor. Acıbadem Maslak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Öçal Kurban Bayramı’nda sağlığınızdan olmamanız için et tüketirken dikkat etmeniz gereken noktaları anlattı, önemli önerilerde bulundu.

 

Kurban Bayramı’nda yoğun bir şekilde tüketilen kımızı et en kaliteli protein kaynaklarından biri. Ayrıca yağ, demir, çinko ve B grubu vitaminleri açısından da zengin bir besin. Bu nedenle günlük beslenmede vücudun ihtiyacını karşılayacak miktarda kırmızı et tüketmek çok önemli. Ancak kırmızı et sindirimi oldukça zor bir besin. Aşırı tüketimi sindirimi güçleştireceği için özellikle mideyle ilgili problemi olan kişilerin et tüketiminde aşırıya kaçmamalar gerekiyor. Daha da kötüsü, ette bulunan doymuş yağlar kolesterol ve trigliserid gibi kan yağlarının artmasına ve bunun sonucunda da kalp damar hastalıklarının oluşmasına sebep olabiliyor.

Bu nedenle özellikle diyabet, tansiyon, obezite, kalp damar ve benzeri kronik hastalığı olanlar et tüketim miktarına dikkat etmeliler. Acıbadem Maslak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Öçal sağlık problemleriyle karşılaşmamak için haftada 2’den fazla kırmızı et tüketilmemesi gerektiğine işaret ederek, “Ayrıca haftalık kırmızı et tüketim miktarı 500 gramı geçmemeli” diyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.