“Katar neden bu kadar önemli?”

“Katar neden bu kadar önemli?”

  **TBMM’de soru önergesi veren  CHP milletvekili  Tahsin Tarhan, “AKP iktidarının özellikle Katar Kraliyet ailesi ile olan yakın ilişkileri...

 

 

**TBMM’de soru önergesi veren  CHP milletvekili  Tahsin Tarhan, “AKP iktidarının özellikle Katar Kraliyet ailesi ile olan yakın ilişkileri bilinmektedir. Katar kim için bu kadar önemlidir?”diye sordu.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisinin Katar’a Türk askeri gönderme kararı almasından sonra, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Başbakan Binali Yıldırımın cevaplaması isteği ile Türkiye – Katar ilişkileri üzerine yazılı soru önergesi verdi.

Tahsin Tarhan, “Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri dahil bazı Arap ülkelerinin Katar ile ilişkilerini kesmesi ve Körfez bölgesinde son yıllarda görülen en büyük diplomatik krizin ortaya çıkması kamuoyunun malumudur;

Yurtta Sulh, Cihanda Sulh ilkesi ile komşu ilişkilerini düzenlemesini beklediğimiz Türkiye, maalesef ortaya çıkan bu soruna taraf olmuştur.”

TERÖR BAĞLANTISI İMASI ÇOK TEHLİKELİ  

Tarhan, “Birbirlerine yakın ülkelerin, diplomatik ilişkilerini kesme gerekçesi, Katar'ın ülkedeki 'İran destekli silahlı gruplara ve 'Müslüman Kardeşler hareketine hem siyasi hem de finansal destek vermesi' olarak açıklandı.

Türkiye’nin, Katar için söylenen “terörle ilişkisi vardır” söylemleri ile baş başa kalırsa nasıl bir politika izleyeceği ve hangi diplomatik önlemleri aldığı belirsizdir. Bu ilerleyen zamanlarda çok tehlikeli bir duruma dönüşebilir” Dedi.

KATAR KİM İÇİN BU KADAR ÖNEMLİ

Tarhan, “AKP iktidarının özellikle Katar Kraliyet ailesi ile olan yakın ilişkileri bilinmektedir. Katar kim için bu kadar önemlidir? Türkiye’ye yaptığı yatırım, orta ölçekli bir şirketin kazancı kadar olan bir ülke için Türk askerini tehlikeye atmanın vebalini kim taşıyacak?” Diye sordu.

EKONOMİK BİR KATKI YOK

Tahsin Tarhan, “Katar’ın, Türkiye için büyük ölçekli ekonomik bir katkısı yok. Uluslararası dengeler gözetilmeden gerçekleşen bu hamleden dolayı umarım Türkiye sıkıntı yaşamaz. Henüz kendi ülkesindeki sorunları çözmekten aciz bir iktidarın, başka bir ülkenin sorununa ortak olması akıl alır değildir. Dış politika dengelerini gözetmeyen ve Suriye bataklığından ders çıkarmayanlar yine aynı hüsrana yaşamaya mahkumdurlar” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.