Hünkâr Çayırını sordu

Hünkâr Çayırını sordu

 **CHP milletvekili Tahsin Tarhan TBMM’de Hünkar Çayırı ile ilgili olarak soru önergesi vererek, “1. Derece sit alanı olmasına rağmen Hünkar çayırına...

 

**CHP milletvekili Tahsin Tarhan TBMM’de Hünkar Çayırı ile ilgili olarak soru önergesi vererek, “1. Derece sit alanı olmasına rağmen Hünkar çayırına yol açması, alanın rant istismarcılarına açılacağı endişesini tekrarlamıştır. Hünkar Çayırı’nın ranta açılması kabul edilemez ”dedi.

 

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, daha öncede dile getirdiği ve satışının durulmasını sağladığı Hünkar Çayırı’nın ranta açılmaması için Türkiye Büyük Millet Meclisinde konunun takipçisi olmaya devam ediyor. Tarhan, Kocaeli Kamuyu tarafından yakından takip edilen konuyu Yazılı Soru Önergesi vererek Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getirildi.

RANTA AÇILAMAZ

Tarhan, “Devlet Malzeme Ofisi tarafından Özelleştirme İdaresi aracılığı ile Hünkar Çayırı’nın satışa çıkartılması, daha sonra İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ile Tuzla Belediyesinin, Tuzla Piyade Okulu içerisinden, 10 metre genişliğinde 1. Derece sit alanı olmasına rağmen Hünkar çayırına yol açması, alanın rant istismarcılarına açılacağı endişesini tekrarlamıştır. Hünkar Çayırı’nın ranta açılması kabul edilemez ” dedi.

FATİH’E YAKIŞIR BİR PROJE GEREKİR

Tarhan, “Hünkar Çayırı’nın, Fatih Sultan Mehmet Han’a yakışır güzel bir projeyle bütün Gebze’nin ve bölgenin hizmetine sunulması gerekir. Bir çok tarihi ve kültürel değere sahip yapıların görmezden gelinerek yok edilmesine izin vermeyeceğiz” Dedi.

ÖZELLEŞTİRME KAPSAMINDAN ÇIKARILMALI

Tarhan, verdiği yazılı soru önergesi ile Hünkar Çayırı’nın özelleştirme kapsamında çıkarılması gerektiğini belirtti. Ayrıca 1. Derece sit alanı olmasına rağmen Hünkar Çayırı’na açıldığı iddia edilen yol ile ilgili sorumlular hakkında idari işlem başlatılmalıdır” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.