“ Görme engelliler  iş gücüne katılmalı”

“ Görme engelliler  iş gücüne katılmalı”

  GTO Başkanı Nail Çiler, ‘’7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’’ nedeniyle bir açıklama yaptı.Çiler açıklamasında “Londra’da...

 

 

GTO Başkanı Nail Çiler, ‘’7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’’ nedeniyle bir açıklama yaptı.

Çiler açıklamasında “Londra’da geçirdiği bir trafik kazası sonucu görme yetisini kaybeden bir fotoğraf sanatçısının, dış dünyada kendisinin farkına varılması için bastonunu beyaza boyamasıyla başlayan ve 1931 yılında Fransa’da Görme Engelliler Derneği tarafından simgeleştirilen “Beyaz Baston” uygulamasının yaygınlaşmasıyla, dünyada her yıl Ocak ayının ikinci haftasında kutlanmaya başlanan “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası”nda, tüm görme engellilerimizi sevgiyle kucaklarım.

ONLARI ANLAMALIYIZ

Engelli vatandaşlarımızın çektikleri sıkıntıları duygusal olarak paylaşarak, onları anlamaya çalışmanın yanısıra, başkalarına muhtaç olmadan, özgürce, engelsiz, diledikleri hayatı yaşamaları; en son eğitim sistemlerine sahip olmaları ve iş gücüne katılarak, topluma faydalı, üretken bireyler haline gelmelerini sağlama noktasında hepimizin sorumlulukları vardır. Teknolojinin son uygulamalarından yararlanarak, bilgi, görev ve sorumluluk alma yolunda ilerlemelerine yardımcı olacak tüm tedbirlerin alınmasında da hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız..”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.