FIRINCILAR ODASI KARAR ALACAK Ramazan pidesine zammı yapılacak?

FIRINCILAR ODASI KARAR ALACAK Ramazan pidesine zammı yapılacak?

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, 11 ayın sultanı Ramazan’da pide fiyatlarının değişmeyeceğini ancak gramajının düşürülmesini talep...

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, 11 ayın sultanı Ramazan’da pide fiyatlarının değişmeyeceğini ancak gramajının düşürülmesini talep edeceklerini açıkladı. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Kemal Kaya ile bir araya gelerek karar alacaklarını belirten Sarı, “Geçen yıl 430 gram pide 2,50 TL’den satıldı. Bu yıl fiyatı değiştirmeden gramajı azaltmayı düşünüyoruz. Birlik başkanımıza teklifimizi sunacağız. Daha sonra da Valimize ileteceğiz. Belki 400 gramdan da düşük olur. Çünkü ülkede her şeye zam geliyor” dedi.

 “VATANDAŞ YOLUNU BULUYOR”

Piyasa şartlarından dolayı bu uygulamaya gideceklerini belirten Sarı, “Un ve akaryakıt zamlı. Bunlar karşısında fırıncılar da zam yapmasa olmuyor. Biz de böyle bir çözüm bulduk” dedi. Ekmek zammı ile ilgili de değerlendirme yapan Sarı, “Fırıncılar 7 ay boyunca ekmeği 1 TL’den sattığı için zarara uğradı. Şuan her şey yeni yeni normale dönüyor. Vatandaştan da olumsuz bir tepki yok. Zaten fazla ekmek tüketenler ucuz ekmek almanın yolunu buluyor” dedi. Fırıncılar çok küçük olacağı için büyük ihtimalle tekli pide üretmeyecek. Çiftli veya 3’lü pide satacak. Fiyatları 5 ile 7.5 TL olacak.

Kaynak: Pideye gizli zam yolda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.