Buzlanan araba camı nasıl temizlenir?

Buzlanan araba camı nasıl temizlenir?

Yurt genelinde yaşanan yoğun kar yağışı sebebiyle bir çok araç kar yığının altında kaldı. Bununla birlikte özellikle buzlanan araba camını açmak...

Yurt genelinde yaşanan yoğun kar yağışı sebebiyle bir çok araç kar yığının altında kaldı. Bununla birlikte özellikle buzlanan araba camını açmak hayli uğraştıran bir durum haline geldi. Peki buzlanan araç camı nasıl temizlenir? İşte püf noktası...Özellikle kış aylarında buzlanan araç camları araç sahiplerinin canını sıkıyor. Fakat buzlanan araç camlarını açmak o kadar da zor değil. İşte evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz buz açıcı formül

BUZLANAN ARAÇ CAMI NASIL TEMİZLENİR?

Aracın üzerini kaplayan karı temizledikten sonra buzu açmanın çok pratik bir yöntemi var. Üstelik bu evinizde olan bir malzemeyle mümkün.

Öncelikle 1 ölçek sirkeyi 2 ölçek suya katın. Yani 1 çay bardağı sirke kullanıyorsanız 2 çay bardağı da su ilave edin. Bunu bir spreyin içine koyup camınızı sıktığınız anda buzun çözüldüğünü göreceksiniz. 

SİRKE YOKSA BUNU YAPIN!

Evinizde sirke yok ve siz farklı bir alternatife ihtiyaç duyuyorsanız diğer bir cam açıcı da limonlu kolonya. Ancak bunu uygulamada dikkat edilmesi gereken bir ayrıntı var. Kesinlikle kolonyaya direk cama dökmeyin. Kolonyayı beze sürüp bezle camı temizleyin. Anında açıldığını göreceksiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.