Baykal'ın sağlık durumu iyi

Baykal'ın sağlık durumu iyi

Eski CHP Genel Başkanı Baykal beynindeki ödem nedeniyle yeniden ameliyata alındı. Ameliyatın tamamlanmasının ardandan yapılan açıklamada, Baykal'ın sağlık...

Eski CHP Genel Başkanı Baykal beynindeki ödem nedeniyle yeniden ameliyata alındı. Ameliyatın tamamlanmasının ardandan yapılan açıklamada, Baykal'ın sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın  beyin tomografisinde ödem ve kanama artışı izlenmesi nedeniyle doktorları tarafından ameliyata alındı. Ameliyatının ardından yapılan açıklamada Baykal'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Dün sabah saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Baykal'ın beyne giden ana damarında tıkanıklık tespit edilmişti. Tıkanıklığın boyundan yapılan anjio ile giderilmesinin ardından Baykal'ın tedavisi yoğun bakım servisinde devam ediyordu. Gece boyunca durumu yakından takip edilen ve 3 kez beyin tomogrofisi çekilen Baykal'ın son tomografisinde beyninde ödem tespit edildi. Bunun üzerine Baykal kısa bir süre önce yeniden ameliyata alındı.

Bakan Demircan: Şu anda endişe edilecek bir noktada değiliz

Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Hepinizin bildiği gibi Deniz Baykal geçirdiği bir beyin damarındaki tıkanma nedeniyle hastanemize yatırıldı. Gerekli müdahaleler yapılmış. Müdahaleler sonrasında yapılan izlemeler sonunda yeni bir müdahale gerekince gerekli müdahaleyi yeniden yapıyor arkadaşlar. Şu anda endişe edilecek bir noktada değiliz Sayın Baykal inşallah bu rahatsızlığın üstesinden gelecek. Tedavi neticesinde sağlığına kavuşacak inşallah ve diliyoruz. Şu anda detay bilgiye girmek istemiyorum. Detay bilgilendirmeyi hastaneniniz yapacak. Bir müdahale daha yapılıyor şu anda sayın Baykal'a. Kendisine şifalar diliyoruz. Ailesine geçmiş olsun" diye konuştu. 

"Ameliyat tamamlandı, sağlık durumu iyi"

Ameyatının tamamlanmasının ardından Deniz Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada Baykal'ın beynindeki ödem nedeniyle yeniden ameliyata alındı. Yaklaşık bir saat süren ameliyatın tamamlandığı, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar operasyon hakkında bilgi verdi  

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, tekrardan ameliyata alınan eski CHP Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal'ın durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Baydar, "Bugün saat 08.30'da yapılan kontrol tomografisi sonrası yapılan genel değerlendirmede ameliyata alınarak operasyonla beyindeki basıncın giderilmesi kararı verildi. Biliyorsunuz bizim için ilk 72 saat çok önemli. Dün akşam çekilen tomografide bir miktar gözüktü ama kabul edilebilir ölçüdeydi. Bugün sabah çekildiğinde kanama durmasına rağmen beyindeki ödem artmıştı" diye konuştu.Beyindeki ödemin dekomplese edilip basıncın düşürülmesi için ameliyat kararı verildiğini bildiren Baydar, "Ameliyat esnasında yapılan anjiyo grafide beyindeki kanlanmanın tam olduğu ve bütün konulan stentin ve damarların açık olduğu gözlendi. Beyin dokusunun da canlı olduğu, bir problem olmadığı gözlendi. Onun üzerine dekomplese edilerek beynin içerisindeki ödem boşaltılarak ameliyata son verildi. Sağlık durumu iyidir. Beyindeki bütün damarlar çalışmaktadır. Beynin herhangi bir noktasında canlı olmayan doku yoktur. İnşallah önümüzdeki günlerde yoğun bakımdan çıktıktan sonra da onun yine buradan 'nerede kalmıştık?' diyerek yapacağı konuşmaları hep birlikte bekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Baydar, "Sol tarafında beşte bir oranında bir kuvvet kaybının olduğunu biliyoruz. Sabah ameliyattan önce uyandırıldığında arkadaşlarımız yine tespit ettiler. Önümüzdeki günlerde onun da ortadan kalkacağını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeniden ameliyata alınmıştı

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İbiş, "Eski CHP Genel Başkanı Baykal'a yapılan beyin tomografisinde ödem ve kanama artışı izlenmesi ve fizik muayenesinde bununla uyumlu bulgular üzerine doktorları tarafından ameliyat kararı verilmiş olup, şu anda ameliyatı devam etmektedir" demişti.

Sağlık Bakanı'ndan açıklama

Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin konuşan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da "Hepinizin bildiği gibi Deniz Baykal geçirdiği bir beyin damarındaki tıkanma nedeniyle hastanemize yatırıldı. Gerekli müdahaleler yapılmış. Müdahaleler sonrasında yapılan izlemeler sonunda yeni bir müdahale gerekince gerekli müdahaleyi yeniden yapıyor arkadaşlar. Şu anda endişe edilecek bir noktada değiliz Sayın Baykal inşallah bu rahatsızlığın üstesinden gelecek. Tedavi neticesinde sağlığına kavuşacak inşallah ve diliyoruz. Şu anda detay bilgiye girmek istemiyorum. Detay bilgilendirmeyi hastaneniniz yapacak. Bir müdahale daha yapılıyor şu anda sayın Baykal'a. Kendisine şifalar diliyoruz. Ailesine geçmiş olsun" ifadelerini kullanmıştı.

*Cumhuriyet 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.