Başkan’dan zor sorular!

Başkan’dan zor sorular!

 CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’a çok sayıda sorular sordu. Aydemir; özelikle temizlik firması...

 

CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’a çok sayıda sorular sordu. Aydemir; özelikle temizlik firması üzerinde sorular yönelterek “Madem bu kadar şeffaf mert açık sözlüsün o halde soralım” dedi.

 

İşte CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir’in sorduğu sorular: 10 yaşında geldiğin 45 yıldır yaşadığın ilçenin başkanlığına neredeyse cennette arsa vaat ederek neden talip oldun? Oturduğunuz makam mazeret üretme yeri midir? Maaş ödeyemeyecek kadar aciz ve çaresiz ise neden istifa etmiyorsunuz? İnanılmaz rakamlı çekler kestiğiniz temizlik firması ile bir ilişkiniz var mı? Bir süre öncesine kadar firmanın Gebze’deki yerinde görüldünüz mü? Firma sahibinin aracıyla gezdiniz mi? Seçilir seçilmez 5 yıllığına afaki rakamlarla yaptığınız temizlik ihalesinde yeterince özenli davrandınız mı? Aldığınız emanete sadık kalabildiniz mi? İhaleye kaç firma katıldı? Diğer firmanın teklifi daha mı yüksekti? Yüksek değilse kaç para düşüktü? Düşük teklif veren firmaya iş neden verilmeyerek kurum bilerek zarara uğratıldı? Bu durumu akıl mantık ölçülerinde izah eder misiniz? Temizlik işleri tam olarak bize kaç liraya mal oluyor? Bu güne kadar ilgili firmaya ne kadar ödeme yapıldı? Ülkemizde sizin dışınızda "yasal tefeci" olarak bilinen factoring firmalarına çek kırdıran kamu kurumu var mı? Bu ilçenin seçilmiş temsilcisi olarak size güvenen insanlara karşı, belediyeyi düşürdüğünüz durum için bir mahcubiyet hissediyor musun? İnsanların gözlerinin içine bakabiliyor musunuz? Dilovası Belediyesinde işe gelmeden maaş alan kaç kişi var? Bedeni güçle terlerini akıtarak çalışanlara maaş ödeyemez durumdayken hiç bir iş yapmayanları maaşa bağlamak hangi hakkaniyet ölçülerine sığar? Ayrıca yıllarca belediyeye uğramadan maaş alanların kadro başvurusu alındı mı?” dedi.

Aydemir ayrıca; “Temizlik ve personel işini verdiğiniz taşeron firmanın farklı yerlerde farklı işlerde çalışan personeline Dilovası Belediyesinden maaş verildi mi? Firma sahibinin 80 yaşındaki babasını dahi belediyede çalıyormuş gibi gösterdiniz mi? Dilovası’na uğramadan belediyeden maaş alan bu insanlardan aldıkları paralar resmi yollardan geri istenecek mi? Sayın Başkan affedersiniz ama kimin parasıyla kimi maaşa bağlıyorsunuz? Bu konudaki referansımız sosyal paylaşım sitelerine düşen kurumunuzun maaş bordroları nasıl sızıyor?

Aydemir ayrıca, “Kurumunuza hakim olamamak sizde bir eksiklik yetersizlik ve eziklik hissi uyandırmıyor mu? Kapısına kilit vurulmasından bahsettiğiniz kurumunuzda kaç tane makam arabası kullanıyorsunuz. Bu araçlara kaç para kira veriyorsunuz? Hiç geliri olmayan, işçi maaşı ödeyemeyen belediyenin başkanı olarak 300-400 bin liralık Audi makam araçlarına binmek vicdanınızı rahatsız etmiyor mu? Bu durum içinize siniyor mu? Cami dernekleri ile ilişkileriniz ne durumdadır? Dilovası’nda ki tüm cami derneklerine yaptığınız bağışları açıklar mısınız? Abinizin başkanlığını ele geçirdiği cami derneğine ne kadar para yardımı yaptınız? Bu para yokluğunda bağışladığınız bir kaç yüz bin liranın cami için harcanıp harcanmadığını biliyor musunuz? Bu olaydan gelen pis kokular için bir açıklama yapabilir misiniz? Sayın Başkan, Şahsınıza ait tatil-gezi, giyim kuşam, kişisel bakım, estetik, güzellik gibi giderlerinizi kim ödüyor? Neyin karşılığında ödüyor? Bu konuda hiç bir şeyin sır kalmadığını biliyor olmalısınız? Temizlik firmasının sözleşme harici kestiği faturaların bu konularla doğrudan ilişkisi var mıdır? Son olarak vaatlerimizin yüzde yetmişini gerçekleştirdik demişsiniz. Sayın başkan halk gerçekleşen bir hizmet göremiyor. Lütfen elinize seçim döneminde halka dağıttığınız vaatlerinizi içeren kitapçığı alıp tek tek söyler misiniz ne vaat ettiniz ne yaptınız? Siz herkesi kör, âlemi aptal mı sanırsınız Sayın Başkan? Seni bizi bekleyen aydınlık günlerin özlediğimiz evrensel hukuk sisteminin âdil yargıçlarına emanet eder, gözlerinden öperim Başkan.” Dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.