Ağrı heyetini misafir ettik!

Ağrı heyetini misafir ettik!

 Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy; “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Ağrı heyetini kabul etti. Kocaeli’nin değişik bölgelerini gezen öğrencilerin...

 

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy; “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Ağrı heyetini kabul etti. Kocaeli’nin değişik bölgelerini gezen öğrencilerin son derece mutlu oldukları gözlendi.

Proje kapsamında ilimize ilk grup olarak Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğünden Şube Müdürü Murat Karakurt ve Kaymakam Özgür Azer Kurak Ortaokulu Müdürü Mehmet Latif Aktaş ile refakatlerinde 50 öğrenci, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’a ziyarette bulundular. Programa; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Mahmut Baytüz, Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğünden Şube Müdürü Murat Karakurt, Kaymakam Özgür Azer Kurak Ortaokulu Okul Müdürü Mehmet Latif Aktaş ve öğrenciler katıldı.

GENÇLER ÜLKEMİZİ TANIMALI

Vali Hüseyin Aksoy ziyarette yaptığı konuşmada; “Gençlerimizin ülkemizi tanıması, farklı kültürel boyutlarla tanışması hepimizin arzu ettiği bir konu. Özellikle ülkemizin kuruluşunda, Cumhuriyetimizin oluşturulmasında, Kurtuluş Savaşında, Çanakkale’de, terörle mücadelede birçok noktada hep birlikte mücadele ettik. Bu ülkenin her bir noktasında her insanımızın emeği ve mücadelesi var. Bu anlamda bu ziyaretinizde ülkemizin birlik ve beraberliğine önemli katkılar sunmaktadır.” Dedi.

Vali Aksoy, misafir öğrencilere tek tek söz vererek, duygu ve düşüncelerini paylaşmalarını istedi. Ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler, Sayın Valimize ilgi ve kabullerinden dolayı teşekkür ettiler. Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğünden Şube Müdürü Murat Karakurt ve Okul Müdürü Mehmet Latif Aktaş Vali Aksoy’a misafirperverlikleri ve samimi karşılamaları nedeniyle teşekkür ederek, ziyaretin öğrencilere büyük katkılar sağladığını belirttiler. Vali Aksoy, misafir öğrencilere Kocaeli’de geçirdikleri sürenin büyük katkı sağladığını görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Konuşmalarının ardından misafirleri ile günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

TARİHİ MEKANLARI GEZDİLER

 İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Biz Anadoluyuz”  projesi kapsamında öğrenciler,  Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenen program çerçevesinde, 15 Ekim 2017 Pazar günü Bağçeşme Şehitliği ve Orhan Camii ziyaretinden sonra, Derince Harikalar Sahili, Seka Kağıt Müzesi, Bilim Merkezi, Seka Film Platosu, TCG Gayret Gemi Müzesi ve Hızır Reis Denizaltı Müzesi gezdirildi. 16 Ekim 2017 Pazartesi günü,  vapurla İzmit’ten Gölcük’e geçen grup, Osmangazi Köprüsü’nden geçerek Darıca’da Faruk Yalçın Hayvan Bahçesi ve Botanik Park’tan sonra Asım Kibar OSB’de bulunan Hyundai Fabrikası gezdirildi. 17 Ekim 2017’de saat 9:00’da Valilik ve Büyük Şehir Belediyesi ziyaretinden sonra grup, Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan Ağrı’ya uğurlandılar.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.