8 işçi işten atıldı, eylem başladı

 8 işçi işten atıldı, eylem başladı

 Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin örgütlenme çalışması yaptığı İstanbul Tuzla Serbest Bölgede ki HT Solar işyerinden 8 işçi...

 

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin örgütlenme çalışması yaptığı İstanbul Tuzla Serbest Bölgede ki HT Solar işyerinden 8 işçi işveren tarafından işten çıkarıldı.  630 işçinin çalıştığı fabrika da işçiler Pazartesi gününden beri  işyerini terk etmeyerek eylem yapıyor.

Konuyla ilgili olarak gazetemizin sorularını yanıtlayan Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın şunları söyledi, “Tuzla Serbest Bölge’de bulunan HT Solar işyerinde ki işçiler sendikamıza üye oldular.  Ancak işveren sendikalaşmanın önüne geçmek için 8 kişiyi işten çıkardı.  Arkadaşlarımız da 4 Aralık 2017 Pazartesinden itibaren fabrikayı terk etmeyerek eyleme başladı.  Eylem hala devam ediyor. Bizde Gebze Şubesi olarak arkadaşlarımıza destek veriyoruz. ”dedi. Yetki tespitinin gelmesinden sonra sendika olarak gerekli çalışmaları yapacaklarını da ifade eden Necmettin Aydın, “630 kişinin çalıştığı işyerinde yüzde 60-70 oranında çoğunluğumuz var.  Yetkiyi aldıktan sonra işveren ile görüşeceğiz ”diye konuştu.

 

Haber: Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.