443 kişiyi afet eğitimi

443 kişiyi afet eğitimi

  **Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, son bir ayda 8 farklı yerde 473 kişiye afet eğitimi verdi. Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü "Afete Hazır Türkiye"...

 

 

**Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, son bir ayda 8 farklı yerde 473 kişiye afet eğitimi verdi.

 

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü "Afete Hazır Türkiye" projesinin yürütücüsü olarak son bir ayda 6 firma, 1 okul ve 1 kurumda toplam 443 kişiyi afet eğitiminden geçirdi.

Afet bilinci eğitimi yanında yangın tatbikatlarının da yapıldığı eğitimlerde temel afet bilinci, arama kurtarma, sivil savunma servisleri, sedye ile yaralı taşıma, ipler ve düğümler, KBRN farkındalığı ve afet ekipmanları konuları işlendi.

Konuyla ilgili bilgi veren Kocaeli AFAD Eğitim Şube Müdürü Selim Biçer, bu eğitimlerin Başiskele Çocuk Kasabasında, İzmit Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde, Çayırova Hasçelik’te, Gebze Ferro Döküm’de, Datasafe Arşivleme’de, Tübitak MAM’da ve ACE Lojistik’te verildiğini ifade etti.

İSUZU ÇALIŞANLARI  EĞİTİM ALDI

Çayırova Şekerpınar’da kurulu bulunan Anadolu İSUZU çalışanlarının ise İl AFAD Müdürlüğüne gelerek hem afet eğitimlerini aldıklarını hem de kurtarma ekipmanlarının tanıtımlarına katıldıklarını vurgulayan Biçer, bu yıl İlimizde Kocaeli AFAD İl Müdürlüğümüzden afet eğitimi alan kişi sayısının 25 bine yaklaştığını sözlerine ekledi.




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.