GTÜ’nün arazisine  öğrenci yurdu yapılmalı

GTÜ’nün arazisine öğrenci yurdu yapılmalı

ÇYDD Gebze Şube Başkanı Nurcan Çınar, Gebze Teknik Üniversitesi öğrenci yurtlarının Muallimköy’de yer almasının öğrenciler için külfet olduğunu belirtip GTÜ arazisine öğrenci yurdu yapılması gerektiğini söyledi

baskan-cinar-r.jpg

30 yıldır başta kız çocukları olmak üzere eğitime dair çalışmalarda bulunan ÇYDD’nin Gebze Şube Başkanı Nurcan Çınar, Gebze Teknik Üniversitesi’nin arazisine öğrenci yurdu yapılmasını istedi. Başkan Çınar, Muallimköy’deki mevcut yurdun öğrenciler için gerek ulaşım şekli gerekse maliyeti bakımından külfet içerdiğini kaydetti. Başkan Çınar şubenin yenilenen yönetiminin üyeleri ile Motta Kafe’de düzenlediği basın toplantısında yerel yönetimden beklentilerini de aktardı:

ÜLKESİNE KENTİNE FAYDALI OLSUN

“Belediye başkanının sağcı, solcu olması benim için hiç fark etmiyor. Gönül ister ki belediye başkanı kentine, ülkesine, milletine faydalı olsun.

Yüksek bütçeli bir dernek değiliz. Gebze Belediyesi’nden Çanakkale ve Anıtkabir gezilerimiz için otobüs tahsisi istemiştik, yanıt alamadık. Otobüsler biz isteyince, ‘Hep dolu’ ama farklı derneklere tahsis edildiğine çok tanık olduk.

Belediye başkanlarımız her ne olursa olsun gelecek için, ülkemiz için çalışsın. Bilindiği üzere partiler üstüyüz, hiçbir partimiz yok. Dernek olarak her çocuğa dokunup neler yapabileceğimizi düşünmek istiyoruz.

ADALETLİ OLUNMALI

Beklentilerimiz de adaletli olmalı. Sadece Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne değil bütün sivil toplum örgütlerine adaletli olunmalı. Bir sefer bir derneğe otobüs tahsis ettilerse bir diğerinde diğer derneğin talebine yanıt versinler.

BELEDİYE BİLGİLENDİRMELİ

Çevreyle ilgili olarak belediyenin öğrencilerimizi bilgilendirmesini istemiştik. Özellikle atıkların nasıl değerlendirileceği, poşet ve plastik ambalajların çevreye zararları konusunda bilgilendirme talebimiz olmuştu. İlk başvurumuzda çok mutlu oldular, ‘Tamam’ dediler ama bir ay sonra bu sefer, bunun söz konusu olmadığını kaydettiler. ‘Neden?’ diye sorduğumuzda, bilgilendirmenin sadece okullara yönelik olduğunu söylediler. Bu yanlış bir tutum. Kim olursa olsun toplum bilgilendirilmeli. Bilmediğim konu olacak, yanlışım eksiğim olacak. Bizler, sizlerden öğreneceğiz.”

COŞKUN: MADDİ DEĞİL

AYNİ DESTEK BEKLİYORUZ

Derneğin sayman üyesi Nuray Coşkun aynı konuya dair, “Bağışçılarımız derneğimize, öğrencilerimize burs olarak aktarmak üzere bağışta bulunuyorlar. Biz diğer masraflarımızı kendi imkanlarımızla gidermeye çalışıyoruz. Projelerimizde de, maddiyat gerektiren yerlerde sıkıntılar çekiyoruz. Maddi değil ama yer gösterimi gibi, ulaşım desteği gibi ayni destekler alabiliriz” derken Başkan Çınar, Coşkun’un söylemini destekledi:

ÜCRETSİZ SEYAHAT ÜCRETSİZ YEMEK

“Nuray Coşkun arkadaşım çok güzel bir şeye değindi. Bilindiği üzere Muallimköy’de üniversite öğrencilerinin yurdu var. Gebze Teknik Üniversitesi’ne gidip gelmek için çok büyük sıkıntı çekiyorlar. Bu konuda belediyeden il başlarda randevu almak isteyip alamadık, ondan sonra da görüşemedik. O hizmet hangi belediyeden gelirse gelsin, o çocukların okul ile yurt arasında ücretsiz seyahat etmesini isterim. Yemeklerini ücretsiz yesinler.

BURS DESTEĞİMİZ, KARIN

DOYURMAYA YETMİYOR

Bursiyerlerimiz, karınlarının doymadığından yakınıyor. Bizim onlara aylık burs desteğimiz, 220 TL. Fazla bir miktar değil. Gidiş gelişlerde daha ekonomik olduğu için belediye otobüsünü tercih ediyorlar ama iki saatte bir gibi seyrek şekilde işliyor. Orada da sıraya girip yer yer salkım saçak yolculuk ediyorlar.

ÇOCUK MANZARAYI NE YAPSIN!

 

Doğu’dan, İzmir’den okumak için gelen çocuklarımız var. Onlar için neden üniversitenin bahçesinde bir yurt yapılmadı? Muallimköy’de manzara çok güzel ama o çocuk manzarayı ne yapsın? Yeterince beslenmiyorlar. Onlar için çok üzülüyorum. Bir emekli olarak elimden çok bir şey gelmiyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.