GTÜ çalıştaya ev sahipliği yaptı

GTÜ çalıştaya ev sahipliği yaptı

Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Merkezleri üzerine her şeyin konuşulduğu, "Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri İş birliği Çalıştayı" GTÜ ev sahipliğinde yapıldı.

Kocaeli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) tarafından düzenlenen "Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri İş birliği Çalıştayı" GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa, GTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Işıl Kurnaz, Prof. Dr. Hasari Çelebi, Prof. Dr. Mahmut Durmuş, Kocaeli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, sivil toplum kuruluşları, kurum ve kuruluş temsilcileri, firma yöneticileri, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

GTÜ TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ
Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Işıl Kurnaz, GTÜ Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü dönemlerinden beri gerek araştırmacılar gerek çalışmalar ile sahip olunan bilgi ve tecrübeyi vurguladı. Kurnaz, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye’nin MIT’si olma gayesiyle çıkılan yolculuğumuzda, Türkiye’nin önde gelen Araştırma Üniversitelerinden olmakla gurur duyuyoruz. Burada da gerek patent başvurularımız gerek Üniversite-Sanayi iş birlikli yayın ve projelerimiz ile Türkiye ortalamalarının üzerinde performans sergiliyor olduğumuz da farklı metrik analizlerinde ortaya çıkmaktadır. Ama teknoloji ve yenilik denince, yerinde durmanın aslında gerilemek olduğunu bilmek, bu yüzden yorulmadan pes etmeden koşmaya devam etmek gerekir. Bu açıdan Ar-Ge, Tasarım ve Yenilik Merkezleri bizler için olmazsa olmazlardır."

HAVA GÜCÜ VE YERLİ TEKNOLOJİ
GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Işıl Kurnaz'ın ardından konuşan Kocaeli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın ise konuşmasında Kocaeli'nin Ar-Ge potansiyelini rakamlarla ortaya koyarak, il bazında bu konudaki hedeflerini aktardı. Programda GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasari Çelebi ise GTÜ hakkında katılımcılara bilgiler sundu. Çalıştaya konuşmacı olarak katılan TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ise TUSAŞ özelinde” Ar-Ge ve Yerlileştirme” konusunu ele alarak değerli birikimlerini aktardı. Türkiye'nin bir yıl içinde envanterine eklediği hava gücü ve bunun yerli teknolojisi üzerinden açıklamalarda bulundu.

PANEL GERÇEKLEŞTİ
Ardından GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Durmuş moderatörlüğünde ,“Ar-Ge Tasarım Merkezleri’nde Üniversite Sanayi İş birliği” paneli yapıldı.
Panelde konuşan TÜPRAŞ Ar-Ge Takım Lideri Ersen Ertaş; TÜPRAŞ Ar-Ge Merkezi’nin kuruluş amacı, vizyonu ve misyonu merkezin faaliyet alanları, hedefleri ve başarılarından bahsederek, Türkiye’de üniversite-sanayi iş birliği ve bu iş birliğini geliştirmek için yapılması gerekenlerden söz etti. TÜPRAŞ’ın Ar-Ge Merkezi, enerji, çevre, sürdürülebilirlik, dijital dönüşüm gibi stratejik alanlarda nasıl bir rol oynadığı ve bu alanlarda yürüttüğü veya planladığı projeleri aktardı.
TEKKAN Plastik Ar-Ge Müdürü Yeşim Aslan, KORDSA Global Teknoloji Direktörü Devrim Özaydın, Teknopark İstanbul Fon Müdürü Burak Keskik birer konuşma yaptılar.
Çalıştay, plaket takdimi ve fotoğraf çekimi ile sonlandırıldı ve ardından GTÜ laboratuvar gezisi gerçekleştirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.